Chermoula er en koriander- og persillemarinade med krydder.
Her serveres steinbit i marinaden med rørestekte grønnsaker og ovnsbakte poteter.
Oppskriften holder til 4 personer.
4 porsjonsfileter med steinbit
Chermoula:
1 bunt koriander
1 bunt persille
1 kinesisk hvitløk, finhakket
1 ts malt spiskummen
1 ts malt paprika
Saften av 2 sitroner
Revet skall av én sitron
2 ss olivenolje
Ovnsbakte poteter:
8 mellomstore amandinepoteter
Olivenolje
Rosmarin
Maldonsalt
Rørestekte grønnsaker:
1 pakke aspargesbønner
3 vårløk, strimlet
1 rød paprika, strimlet
Rapsolje til steking
Hakk urtene til chermoulaen. Ha dem i en bolle med hvitløk, spiskummen, paprikapulver, sitronsaft og sitronskall. Rør inn olivenolje.
Legg fisken i en form, og hell marinaden over. Marineres i 30-60 minutter.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Vask potetene, og del dem i 3-4 tykke skiver. Ha dem i en brødpose, hell oppi litt olivenolje, rosmarin og godt med maldonsalt. Bland godt sammen, og ha dem over i en ildfast form.
Stekes i ovnen på 220 grader til de er møre.
Forvell bønnene i kokende vann. Hell av vannet, og ha bønnene rett over i isvann.
Ta fisken ut av marinaden, og stek på medium varme i stekepanne.
Ha marinaden over i en liten gryte, og varm opp.
Stek bønner, vårløk og paprika et par minutter på¨medium varme under omrøring i stekepanne.
Server steinbit med ovnsbakte poteter, rørestekte grønnsaker og litt marinade.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar