Pannestekt steinbit med chermoulamarinade

Chermoula er en koriander- og persillemarinade med krydder.
Her serveres steinbit i marinaden med rørestekte grønnsaker og ovnsbakte poteter.
Oppskriften holder til 4 personer.


4 porsjonsfileter med steinbit

Chermoula:
1 bunt koriander
1 bunt persille
1 kinesisk hvitløk, finhakket
1 ts malt spiskummen
1 ts malt paprika
Saften av 2 sitroner
Revet skall av én sitron
2 ss olivenolje

Ovnsbakte poteter:
8 mellomstore amandinepoteter
Olivenolje
Rosmarin
Maldonsalt

Rørestekte grønnsaker:
1 pakke aspargesbønner
3 vårløk, strimlet
1 rød paprika, strimlet
 Rapsolje til steking

Hakk urtene til chermoulaen. Ha dem i en bolle med hvitløk, spiskummen, paprikapulver, sitronsaft og sitronskall. Rør inn olivenolje.
Legg fisken i en form, og hell marinaden over. Marineres i 30-60 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Vask potetene, og del dem i 3-4 tykke skiver. Ha dem i en brødpose, hell oppi litt olivenolje, rosmarin og godt med maldonsalt. Bland godt sammen, og ha dem over i en ildfast form.
Stekes i ovnen på 220 grader til de er møre.

Forvell bønnene i kokende vann. Hell av vannet, og ha bønnene rett over i isvann.

Ta fisken ut av marinaden, og stek på medium varme i stekepanne.
Ha marinaden over i en liten gryte, og varm opp.

Stek bønner, vårløk og paprika et par minutter på¨medium varme under omrøring i stekepanne.

Server steinbit med ovnsbakte poteter, rørestekte grønnsaker og litt marinade.
Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs