Bruk gjerne durumhvete til utbaking for ekstra god pizza.
Grov pizzabunn:
4 dl siktet hvetemel (gjerne pizzamel 0 eller 00)
0,5 dl sammalt hvete
1,5 dl siktet rugmel
2 ts honning
3 ss olivenolje
2-3 dl vann
1 pk. tørrgjær
1 ts salt
1 ts rødvinseddik (kan sløyfes)
Eventuelt durumhvete til utbaking.
Pizzasaus:
1 boks hermetiske tomater
1/2 ts anisfrø
2 fedd hvitløk
1 ts oregano
1 ts salt
1/2 ts sukker
1 ss god olivenolje
Nykvernet pepper
Kjøttboller med hvitløk til pizza:
200 gram karbonadedeig
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts salt
Fyll:
Chorizo, i skiver
Purreløk, skivet
Ost
Ha mel, salt og tørrgjær i en bakebolle, rør sammen. Tilsett fingervarmt vann, og la det elte litt i kjøkkenmaskin før honning, olivenolje og eventuelt rødvinseddik tilsettes.
Elt til en fin og smidig deig. Tilsett om nødvendig litt mer vann.
Hev til dobbel størrelse under plastfolie og kjøkkenklede.
Sett ovnen på maks varme.
Bland sammen ingrediensene til sausen, og kjør den til en glatt saus med stavmikser.
Sett til side.
Bland kjøttdeig, hvitløk og salt. Form til små kjøttboller.
Kjevle ut pizzadeigen på et bakebrett. Ha saus på bunnen og strø over ost.
Legg på kjøttboller, klem dem flatere med en skje, så de lettere blir gjennomstekt.
Ha på chorizo og purre.
Stek på maks varme nederst i ovnen til bunnen er stekt og osten bobler.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar