Honningglasert kalvefilet med sautert spinat, rødløksmarmelade, balsamicosirup og potet anna

Skal du unne deg litt ekstra i helgen, er denne retten verdt tidsbruken! 
En smakfull kombinasjon av søt rødløksmarmelade og honningglasert kalvefilet, syrlig balsamicosirup mot salte poteter og spinat - toppet med deilig nylaget basilikumspesto. Lag og nyt!


Honningglasert kalvefilet:
4 porsjonsstykker med ytrefilet av kalv
50 gram smør
1 ss honning

Rødløksmarmelade:
2 rødløk
7 dl vann
8 toppede ss sukker
Sitronsaft
4 ss bringebæreddik

Sautert spinat med hvitløk:
1 kinesisk hvitløk
100 gram babyspinat
Smør til steking
Havsalt og nykvernet pepper

Balsamicosirup:
2 dl balsamicoeddik
1 dl rødvin 
ca. 1/2 ts sukker

Basilikumspesto:
1,25 dl olivenolje
1 fedd hvitlø, finhakket
25 g basilikum
25 g ristede pinjekjerner
25 g revet parmesan
Salt og nykvernet pepper 

Potet Anna:
4 store bakepoteter
Smør
Salt og nykvernet pepper


Sett ovnen på 180 grader.

Kutt rødløk i skiver. Forvell dem i vann med litt sitron og litt sukker.
Kok sukkerlake av vann, sukker og bringebæreddik. Kok det inn til sirup og ha i løken.
Ha på lav varme til løken er mør.

Smelt smør i en liten gryte. Skrell og kutt potetene i skiver. Pensle hver skive med smør, krydre med salt og pepper, og legg hver potet lagvis i stabel i en ildfast form. (lag eventuelt to stabler per potet om du ikke ønsker dem så høye) Stekes på 180 grader i ca. 1 time.

Kjør ingrediensene til pestoen i en blender eller food prosessor, hold gjerne igjen litt på oljen slik at riktig konsistens oppnås. Smak til med salt og pepper, og tilsett eventuelt ekstra olje.

Kok balsamicoeddik og rødvin inn til omtrent halvparten gjenstår, smak så til med sukker.
La stå på svak varme frem til servering.

Smelt smør og honning i en liten gryte. Brun kalvefiletene raskt i smør i en stekepanne. Ha dem over i en ildfast form, pensle godt med smør/honningblanding på begge sider, og ha over salt og nykvernet pepper. Stek i stekeovn på 180 grader i 10-12 minutter. La dem hvile litt før servering.

Hakk hvitløk, og la den surre på medium varme i litt smør. Tilsett spinat, og ta det hele ut av pannen når spinaten begynner å falle sammen.

Server kalvefilet med sautert spinat, rødløksmarmelade, balsamicosirup, basilikumspesto og potet anna.
Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs