Elggryte

Oppskriften holder til to store og to små.

500 gram elgkjøtt
150 gram blandet sopp
1 løk
4 ss crème fraîche
1 boks matfløte
2-3 ts buljongpulver (lys kjøttbuljong)
1/2 dl vann
1-2 ss soyasaus
Salt og nykvernet pepper 
Dill
Einebær
Smør til steking
Ris eller kokte poteter

Surr løk i smør i en panne på middels varme til den er blank og myk. Sett til side.
Stek soppen i smør i panne, krydre med salt og pepper. Sett til side. Kok pannen ut med litt vann, og spar på vannet.
Brun elgkjøttet i stekepannen.
Ha elgkjøtt, løk, sopp og vannet fra pannen over i en gryte. Tilsett fløte, crème fraîche, buljongpulver og soyasaus og la det trekke på svak varme under lokk i ca. 20 minutter.
Tilsett om ønskelig noen einebær, og smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer soyasaus.
Pynt gjerne med litt finkuttet dill.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs