Rabarbra- og banankompott

Det er rabarbrasesong - og det er tid for friske desserter og kaker.
Jeg fikk bladet "Vårens Mat" fra Allers i posten etter en konkurranse på Matbloggsentralen, og der var det masse inspirasjon til gode rabarbraretter.
Her er en rask variant, som passer ypperlig som en deilig hverdagsdessert!
Oppskriften holder til 4 personer.


300 gram rabarbra
1,5 banan
4,5 ss sukker
1/2 ts kardemomme
6 ss vaniljeyoghurt
4 ss hakkede valnøtter

Rens og kutt rabarbra i biter. Skrell og del bananene i skiver.
Bland sammen rabarbra og sukker i en liten gryte. Smelt sukkeret forsiktig under omrøring på svak varme. Tilsett banan og kardemomme, og la det bli lunkent.
Server umiddelbart i glass med vaniljeyoghurt og hakkede valnøtter over.


Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs