Hel indrefilet av svin på 600-700 gram
Frisk rosmarin
Salt og nykvernet pepper
Olivenolje
Smør til steking
10-12 cherrytomater
2 sjalottløk, finhakket
2 dl risottoris
5 dl kyllingkraft
1,5 dl hvitvin
2 ss smør
50 g revet parmesan
ca. 1 ts trøffelolje
Olivenolje
Sett ovnen på 200 grader.
Tørk svinefileten, og gni den inn med olivenolje, finhakket rosmarin, salt og nykvernet pepper.
La den stå i 30 minutter i en form under plastfolie.
Varm smør i en stekepanne, og brun svinefileten.
Ha den over i en ildfast form og sett et steketermometer i.
Stek den i ovnen til en kjernetemperatur på 65 grader.
Bak samtidig tomatene i en liten smurt ildfast form ved siden, de bør tas ut litt før svinefileten.
La svinefileten hvile 10 minutter før den kuttes i skiver.
Surr sjalottløk til den er blank og myk i litt olivenolje i en kasserolle. Rør inn risottoris.
Hell i litt kraft og hvitvin, og kok opp. Spe på med mer kraft og hvitvin etterhvert til risen har riktig konsistens. (Litt tyggemotstand).
Rør inn smør, parmesan og trøffelolje før servering.
Server indrefilet av svin på en seng av trøffelrisotto, toppet med ovnsbakte cherrytomater.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar