Kjempgode horn fylt med en smakfull blanding av fetaost, spinat og hvitløk.
Supert til lunsj eller piknik!
Oppskriften gir 18 smakfulle horn.
500 g siktet hvetemel
500 g siktet speltmel
1 pk tørrgjær7 dl melk
130 g smør
1 egg
1 ts salt
1 ss sukker
1 egg til pensling.
Sesamfrø
150 gram babyspinat
1 kinesisk hvitløk
3/4 glass fetaost
Smelt smør og la det avkjøles litt på benken.
Lunk melken i en liten gryte til den er fingervarm.
Bland mel, tørrgjær, sukker og salt i en bakebolle. Tilsett melk, og elt med kjøkkenmaskin.
Ha i 1 egg og det smeltede smøret underveis i eltingen.
Sett bakebollen til side, ha over plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
Finhakk hvitløk, og surr i en panne i litt av oljen fra fetaosten. Tilsett babyspinat, stek på lav varme, og ta av platen når spinaten faller sammen.
Hell fetaost i en sil for å renne av oljen, knus osten med en gaffel.
Rør sammen spinat og fetaost.
Slå deigen sammen, ha den på et melet bakebord og del i tre biter.
Kjelvle ut runde leiver. Del hver i seks trekanter. Ha på feta og spinatblanding på hver, og rull trekantene sammen med den bredeste delen først.
Pensle hornene med egg og strø på sesamfrø.
Stek ved 200 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl på rist.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar