En smakfull del av et tapasbord!
Deig:
500 gram hvetemel
2 dl olivenolje
2 dl hvitvin
1 egg
1 ts salt
Fyll:
300 gram tunfisk i olje, avrent
1 dl hvitvin
1 løk, hakket
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 kinesisk hvitløk, finhakket
1 ss frisk timian, hakket
1 boks hermetiske tomater
1 ts paprikapulver
Salt og nykvernet pepper
Fyll:
Fres paprika og løk i olje i noen minutter. Ha i hvitløk, chili, timian, paprikapulver og hvitvin. Kok inn.
Ha i tomatene og la det småkoke i 15-20 minutter. Vend inn tunfisken og smak til med salt og nykvernet pepper.
Bunn:
Hel hvetemel i en bolle, og lag en grop i midten. Hell i resten av ingrediensene, og kna sammen til en fin deig. Ha om nødvendig i mer mel.
Del deigen i to deler, kjevle i to firkanter.
Fordel fyllet i midten innenfor 3 cm fra kanten, legg den andre firkanten over og brett sammen kantene.
Stek på 180 grader i 30-40 minutter.
Kan serveres både varm og kald.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar