Løsningen ble pizza, en ikke planlagt variant, man tager hva man haver.
I mangel på tomater ble det improvisert en pizzasaus av det jeg hadde tilgjengelig, ikke helt fra bunnen av, men god og spicy ble den. Oppskriften under holder til en langpanne.
2 ts honning
3 ss olivenolje
2-3 dl vann
1 pk. tørrgjær
1 ts salt
1 ts rødvinseddik (kan sløyfes - men gjør bunnen ekstra sprø)
Gjerne durumhvete til utbaking
Fyll:
1 pk Castello hvit, i biter
Litt revet mozzarella
1 rødløk, i tynne strimler
80 gram spekeskinke
Pizzasaus:
Like deler av
Barbequesaus
Heinz chilisaus
Sweet chilisaus
Ha mel, salt og tørrgjær i en bakebolle, rør sammen. Tilsett fingervarmt vann, og la det elte litt i kjøkkenmaskin før honning, olivenolje og eventuelt rødvinseddik tilsettes.
Elt til en fin og smidig deig. Tilsett om nødvendig litt mer vann.
Hev til dobbel størrelse under plastfolie og kjøkkenklede.
Sett ovnen på maks varme.
Bland sammen ingrediensene til sausen.
Kjevle ut pizzadeigen på et bakebrett. Ha saus på bunnen og ha på hvitmuggost i biter, mozzarella, rødløk og spekeskinke.
Stek nederst i ovnen til bunnen er stekt og osten bobler.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar