PIZZA MED HVITMUGGOST OG SPEKESKINKE

Her om dagen sto egentlig salat med vårruller på menyen, en typisk restemiddag som smaker veldig godt. Dessverre gikk det som det ofte gjør når vi har vårruller til middag, de ble spist opp alle som en dagen før.
Løsningen ble pizza, en ikke planlagt variant, man tager hva man haver.
I mangel på tomater ble det improvisert en pizzasaus av det jeg hadde tilgjengelig, ikke helt fra bunnen av, men god og spicy ble den. Oppskriften under holder til en langpanne.


Pizzabunn: 6 dl siktet hvetemel (gjerne pizzamel 0 eller 00)
2 ts honning
3 ss olivenolje
2-3 dl vann
1 pk. tørrgjær
1 ts salt 
1 ts rødvinseddik (kan sløyfes - men gjør bunnen ekstra sprø)
Gjerne durumhvete til utbaking

Fyll:
1 pk Castello hvit, i biter
Litt revet mozzarella
1 rødløk, i tynne strimler
80 gram spekeskinke

Pizzasaus:
Like deler av
Barbequesaus
Heinz chilisaus
Sweet chilisaus

Ha mel, salt og tørrgjær i en bakebolle, rør sammen. Tilsett fingervarmt vann, og la det elte litt i kjøkkenmaskin før honning, olivenolje og eventuelt rødvinseddik tilsettes.
Elt til en fin og smidig deig. Tilsett om nødvendig litt mer vann.
Hev til dobbel størrelse under plastfolie og kjøkkenklede.

Sett ovnen på maks varme.

Bland sammen ingrediensene til sausen.

Kjevle ut pizzadeigen på et bakebrett. Ha saus på bunnen og ha på hvitmuggost i biter, mozzarella, rødløk og spekeskinke.

Stek nederst i ovnen til bunnen er stekt og osten bobler.

Vel bekomme!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs