Stekt torsk med potetmos, strimlet gulrot og soyasjy

Denne retten er rask nok til hverdags, men fungerer også utmerket til fest!
Oppskriften holder til to store og to små.



600 gram torskefilet
3-4 gulrøtter
10-12 poteter
ca. 1/2 dl fløte
4 ss usaltet smør
8 ss kikkoman (salt soyasaus)
2 ss ketchap manis (søt soyasaus)
2 fedd finhakket hvitløk
1 egg
Mel
Maldonsalt 
Havsalt og pepper
Rapsolje

Start med å skrelle potetene. Del dem gjerne, og kok dem så møre i usaltet vann.
Når de er kokt moses de. Tilsett fløte til ønsket konsistens, og smak til med 1-3 ts maldonsalt og litt nykvernet pepper.

Bland sammen litt mel med salt og pepper på en tallerken. Visp et egg. Dypp torskefiletene i egg, og vend dem deretter i melblandingen. Stekes på middels svak varme i 10-15 minutter i panne. Vend underveis.

Gulrøttene kuttes med juliennekutter eller strimles. Varm litt rapsolje i en panne eller jerngryte. Når oljen er nesten rykende varm stekes gulrøttene raskt. Rør rundt hele siden så de ikke svir seg. Krydre med kvernet havsalt og pepper.

Ta en teskje smør i en gryte og stek den hakkede hvitløken litt. Tilsett resten av smøret og skru ned varmen. Når smøret er smeltet vispes soyasausen inn. Bør ikke stå lenge å vente da den fort skiller seg.

Server stekt torsk på en seng av potetmos, med gulrøtter over og soyasjy rundt.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs