Dette er en rask og god fiskerett som passer både til hverdagsmiddag og helgemat!
Oppskriften holder til 4 voksne.
Ovnsbakt torsk:
600 g torskefilet
4-5 lime, presset
Olivenolje
Salt og pepper
Søtpotetmos:
4 søtpoteter
3 ss sitronsaft
salt og pepper
2 ss smør
Smørdampet purre:
2 purreløk i skiver
4 ss smør
salt
10-12 soltørkede tomater, strimlet
Lag marinade til fisken av limesaft, litt olivenolje, salt og pepper. La fisken ligge i marinaden en minst 20 minutter (gjerne lenger).
Forvarm ovnen til 225 grader. Brun fiskefiletene raskt i pannen, og bak dem i smurt ildfast form under aluminiumsfolie i 12-15 minutter.
Ta av skallet på søtpotetene, og kutt dem i terninger. Kokes i lettsaltet vann til de er møre.
Hell så av vannet, og mos dem sammen med smør. Rør inn sitronsaft og smak til med salt og nykvernet pepper.
Smelt smør i en liten gryte, og ha i purreløken. La det surre under lokk på svak varme til løken er myk.
De strimlede soltørkede tomatene stekes på høy varme i stekepanne til de får litt farge.
Server ovnsbakt torsk med søtpotetmos, smørdampet purre og et dryss med soltørket tomat.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar