Ovnsbakt torsk med søtpotetmos, smørdampet purre og soltørkede tomater

Dette er en rask og god fiskerett som passer både til hverdagsmiddag og helgemat!
Oppskriften holder til 4 voksne.



Ovnsbakt torsk:
600 g torskefilet
4-5 lime, presset
Olivenolje
Salt og pepper

Søtpotetmos:
4 søtpoteter
3 ss sitronsaft
salt og pepper
2 ss smør

Smørdampet purre:
2 purreløk i skiver
4 ss smør
salt

10-12 soltørkede tomater, strimlet

Lag marinade til fisken av limesaft, litt olivenolje, salt og pepper. La fisken ligge i marinaden en minst 20 minutter (gjerne lenger).
Forvarm ovnen til 225 grader. Brun fiskefiletene raskt i pannen, og bak dem i smurt ildfast form under aluminiumsfolie i 12-15 minutter.

Ta av skallet på søtpotetene, og kutt dem i terninger. Kokes i lettsaltet vann til de er møre.
Hell så av vannet, og mos dem sammen med smør. Rør inn sitronsaft og smak til med salt og nykvernet pepper.

Smelt smør i en liten gryte, og ha i purreløken. La det surre under lokk på svak varme til løken er myk.

De strimlede soltørkede tomatene stekes på høy varme i stekepanne til de får litt farge.

Server ovnsbakt torsk med søtpotetmos, smørdampet purre og et dryss med soltørket tomat.
Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs