Den norske blomkålen er i sesong ut oktober!
Suppen egner seg godt som en enkel middag for både store og små. Server gjerne med godt brød.
Oppskriften holder til 2 voksne og 2 små barn.
1 blomkål
1,2 liter vann
3 terninger med grønnsaksbuljong
75 gram smør
5 ss mel
10 ss fløte
Salt
Litt persille
Del blomkålen i buketter.
Kok blomkålen i vann tilsatt buljongterninger på middels vare til den er mør.
Hell av kokevannet i en bolle, og blomkål i en annen.
Smelt smør på svak varme, og rør inn mel. Tilsett litt og litt av kokevannet under visping. Kok opp på lav varme under omrøring. La suppen småkoke i 10 minutter. Tilsett fløten mot slutten av koketiden. Smak til med salt.
Fyll suppeskåler med de kokte blomkålbukettene, og hell over suppe. Server gjerne med persilledryss.
Server blomkålsuppe med persilledryss og godt brød.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar