3 dl bønnespirer
1,5 dl gulrøtter, revet
30 mynteblader, finhakket
1 rød chilli, finhakket
2,5 ss fiskesaus
8 vårrullark
1 eggeplomme
Solsikkeolje til fritering
Bland sammen fiskesaus, chilli, mynte, bønnespirer og
gulrot i en bolle. Legg litt av blandingen på hvert filoark, og lag små
ruller. Kantene limes sammen med litt eggeplomme.
Bruk gjerne en frityrkoker eller varm oljen i en stor gryte, oljen skal være så varm at det bobler rundt en tresleiv.
Friter vårrullene til de blir gylne, og la dem så renne av på kjøkkenpapir.
Myntevinaigrette:
Drypp gjerne over vårrullene, og bruk som dipsaus ved siden av.
2 ss rødvinseddik
2 ss fiskesaus
1 ss sukker
0,5 kinesisk hvitløk, finhakket
0,5 chilli, finhakket
7 mynteblader, finhakket
Bland sammen alle ingrediensene i en liten skål. Oppbevares i kjøleskap.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar