En deilig kombinasjon av smaker! Anbefales!
Denne oppskriften holder til to voksne og to barn.
Denne oppskriften holder til to voksne og to barn.
1 boks hermetiske tomater
1 bit sellerirot i terninger
2 gulrøtter i terninger
1 stor løk finhakket
1 boks med cherrytomater
1 kinesisk hvitløk
1 liter grønnsaksfond eller eventuelt grønnsaksbuljong (jeg bruker gjerne Knorr sin grønnsaksfond, med dobbelt så mye fond "terning" i vannet som det står på pakken for ekstra mye god smak)
1 pakke ferdigkokte bønner
Fetaost til garnityr
Raps- eller solsikkeolje
Smør til steking
Sett ovnen på 250 grader varmluft, og start med å skylle og tørke tomatene. De legges så i en ildfast form smurt med litt olje (hell gjerne litt olje over også) og bakes i ovnen i ca. 10 minutter til skallet begynner å flerre av.
Mens tomatene er i ovnen freses gulrøtter og sellerirot i litt smør i noen minutter i en gryte. Tilsett så løk og la det steke på middels varme til løken blir blank og myk. Ha i hvitløken mot slutten av stekingen. Tilsett så grønnsaksfonden og de hakkede tomatene. Cherrytomatene tas ut av ovnen og knuses litt i formen. Ta gjerne av litt av skinnet som sitter løst. Hell så tomatene i gryten sammen med resten og la det småkoke til grønnsakene er møre. Mot slutten av koketiden tilsettes bønnene. Serveres med fetaost i terninger og godt brød.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar