Denne spagettiretten er en vinner blant barna i huset. En bonus er det også at den er kjempegod, og full av masse næringsrike grønnsaker!
200 g cherrytomater
2 purre, i store biter
2 rødløk, i store biter
3 kinesiske hvitløk, i biter
2 røde paprika, i store biter+
1 søtpotet, i små biter
1 gulrot, i små biter
1/4 blomkål, i buketter
1 boks hermetiske tomater
200 g tomatpuré
Grønnsaksfond eller buljong
Salt og nykvernet pepper
Ha purre, rødløk, hvitløk, paprika, sørpotet og gulrot i en stor ildfast form. Hell over olivenolje, salt og nykvernet pepper. Stekes på 225 grader i 30 minutter.
Hell blandingen over i en gryte. Tilsett en boks tomater, tomatpuré, 2,5 dl vann og 1 terning grønnsaksfond eller buljong. La det putre i ca. 10 minutter.
Kjør blandingen i en blender eller foodprosessor, til en jevn saus.
Smak til med salt og nykvernet pepper.
Sett over spagettien og kok i godt saltet vann til den er al dente.
Server gjerne med revet parmersan og godt brød.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Denne var helt nydelig! Passer selv for barn/ungdommer og voksne som er glad i grønnsaker.
SvarSlettHilsen Anja
Så flott at den falt i smak Anja!
SvarSlett