Server dem som en smårett alene, eller sammen med ris.
Denne retten holder til 4 voksne.
Vårruller:
200 g karbonadedeig
2 ss fiskesaus
1 rød chilli, finhakket
2 dl bønnespirer
1 dl gulrot, revet
25 mynteblader, hakket
8 filoark
1 eggeplomme
Solsikkeolje til fritering
Bland sammen karbonadedeig, fiskesaus, chilli, mynte, bønnespirer og gulrot i en bolle. Legg litt av blandingen på hvert filoark, og lag små ruller. Kantene limes sammen med litt eggeplomme.
Bruk gjerne en frityrkoker eller varm oljen i en stor gryte, oljen skal være så varm at det bobler rundt en tresleiv.
Friter vårrullene til de blir gylne, og la dem så renne av på kjøkkenpapir.
Server gjerne med ris.
Myntevinaigrette:
Denne vinaigretten dryppes over vårrullene, og brukes som dipsaus ved siden av.
2 ss rødvinseddik
2 ss fiskesaus
1 ss sukker
0,5 kinesisk hvitløk, finhakket
0,5 chilli, finhakket
7 mynteblader, finhakket
Bland sammen alle ingrediensene i en liten skål. Oppbevares i kjøleskap.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar