PØLSELASAGNE

Pølselasagne med sellerirot er en smakfull variasjon på den klassiske lasagnen, en rett som både voksne og barn setter pris på. 
Lasagne er fin mat å servere til mange, og kan gjerne forberedes på forhånd.
Oppskriften holder til 2 store og 3 små.




For å lage pølselasagne trenger du:

  • 1 ss smør
  • 1 løk, hakket
  • 400 gram kjøttpølse eller grillpølse
  • 100 gram sellerirot
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2, ss tomatpuré
  • ca. 0,5 ts salt
  • Nykvernet pepper

Ostesaus:

  • 50 gram smør
  • 4 ss hvetemel
  • 5 dl lettmelk
  • 1 dl revet ost
  • Salt og nykvernet pepper
  • Lasagneplater
  • Ost til gratinering

Fremgangsmåte for pølselasagne:

Start med å sette ovnen på 220 grader.

Kutt pølse og sellerirot i små terninger.
Varm smør i en stekepanne, og stek sellerirot i noen minutter til bitene begynner å bli møre.
Ha i pølser og stek videre til de har fått litt farge.
Tilsett tomatpuré, og la det surre med i ett minutt før du tilsetter hermetiske tomater. La det småputre i 5 minutter før du smaker sausen til med salt og pepper.

Ostesaus:
Smelt smør på lav varme i en gryte. Visp inn hvetemel. Ha i melken, og kok opp under omrøring på medium til lav varme. La sausen småkoke i fem minutter, men pass godt på at det ikke brenner seg i bunnen. Rør inn osten, og smak til med salt og nykvernet pepper.

Montér lasagnen i en smurt ildfast form:
- Tomatsaus med pølser
- Lasagneplater
- Tomatsaus med pølser
- Ostesaus
- Lasagneplater
- Ostesaus
- Revet ost på toppen

Stekes i 20-25 minutter på 220 grader.

Server gjerne pølselasagne med godt brød og en enkel salat.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs