Lasagne er fin mat å servere til mange, og kan gjerne forberedes på forhånd.
Oppskriften holder til 2 store og 3 små.
For å lage pølselasagne trenger du:
- 1 ss smør
- 1 løk, hakket
- 400 gram kjøttpølse eller grillpølse
- 100 gram sellerirot
- 1 boks hakkede hermetiske tomater
- 2, ss tomatpuré
- ca. 0,5 ts salt
- Nykvernet pepper
Ostesaus:
- 50 gram smør
- 4 ss hvetemel
- 5 dl lettmelk
- 1 dl revet ost
- Salt og nykvernet pepper
- Lasagneplater
- Ost til gratinering
Fremgangsmåte for pølselasagne:
Start med å sette ovnen på 220 grader.
Kutt pølse og sellerirot i små terninger.
Varm smør i en stekepanne, og stek sellerirot i noen minutter til bitene begynner å bli møre.
Ha i pølser og stek videre til de har fått litt farge.
Tilsett tomatpuré, og la det surre med i ett minutt før du tilsetter hermetiske tomater. La det småputre i 5 minutter før du smaker sausen til med salt og pepper.
Ostesaus:
Smelt smør på lav varme i en gryte. Visp inn hvetemel. Ha i melken, og kok opp under omrøring på medium til lav varme. La sausen småkoke i fem minutter, men pass godt på at det ikke brenner seg i bunnen. Rør inn osten, og smak til med salt og nykvernet pepper.
Montér lasagnen i en smurt ildfast form:
- Tomatsaus med pølser
- Lasagneplater
- Tomatsaus med pølser
- Ostesaus
- Lasagneplater
- Ostesaus
- Revet ost på toppen
Stekes i 20-25 minutter på 220 grader.
Server gjerne pølselasagne med godt brød og en enkel salat.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar