DEILIG VINTERGRYTE MED KYLLING OG KOKOS

Spennende og næringsrik middag for store og små. Masse gode smaker, men samtidig mild nok til å kunne spises av hele familien.
Oppskriften holder til 2 voksne og 2-3 barn.




Finn frem:


  • 400 gram kyllingbryst
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1,5 ts currypaste
  • 1 ts honning
  • 1 ts salt
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts fiskesaus
  • 1 brokkoli
  • 1 dl røde linser
  • 400 gram søtpotet
  • 1 purreløk
  • Olje til steking
  • Salt og nykvernet pepper
  • 2 dl ris

Slik lager du kylling med linser og kokos:

Sett ovnen på 220 grader.
Brun kyllingbryst i litt olje i en stekepanne, krydre med salt og pepper. Sett til side.

Skrell og kutt søtpotet i terninger, purreløk i grove biter og del brokkoli i buketter. Vend grønnsakene i litt olje, og bre dem utover et stekebrett. Legg kyllingen på samme bakebrett. Bak i ovnen i ca. 17-20 minutter, ta ut kyllingen og sjekk grønnsakene. Er de møre kan alt tas ut.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Fres løk og hvitløk til de er blanke i litt olje i en tykkbunnet gryte.
Tilsett kokosmelk og hakkede tomater.
Kjør om ønskelig til en glatt saus med en stavmikser.

Tilsett fiskesaus, currypaste, honning og salt. Bland godt, og ha i linser.
Kok på lav varme til linsene er møre.
Smak til med salt og nykvernet pepper.

Bland grønnsakene i sausen, og del kyllingbryst i skiver. Servér med ris.

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs