Oppskriften holder til 2 voksne og 2-3 barn.
Finn frem:
- 400 gram kyllingbryst
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 1,5 ts currypaste
- 1 ts honning
- 1 ts salt
- 1 boks kokosmelk
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ts fiskesaus
- 1 brokkoli
- 1 dl røde linser
- 400 gram søtpotet
- 1 purreløk
- Olje til steking
- Salt og nykvernet pepper
- 2 dl ris
Slik lager du kylling med linser og kokos:
Sett ovnen på 220 grader.
Brun kyllingbryst i litt olje i en stekepanne, krydre med salt og pepper. Sett til side.
Skrell og kutt søtpotet i terninger, purreløk i grove biter og del brokkoli i buketter. Vend grønnsakene i litt olje, og bre dem utover et stekebrett. Legg kyllingen på samme bakebrett. Bak i ovnen i ca. 17-20 minutter, ta ut kyllingen og sjekk grønnsakene. Er de møre kan alt tas ut.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Fres løk og hvitløk til de er blanke i litt olje i en tykkbunnet gryte.
Tilsett kokosmelk og hakkede tomater.
Kjør om ønskelig til en glatt saus med en stavmikser.
Tilsett fiskesaus, currypaste, honning og salt. Bland godt, og ha i linser.
Kok på lav varme til linsene er møre.
Smak til med salt og nykvernet pepper.
Bland grønnsakene i sausen, og del kyllingbryst i skiver. Servér med ris.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar