Velg gjerne en sjokolade som ikke inneholder spor av gluten om kaken skal lages til noen med glutenintoleranse.
For å bake brownies uten mel trenger du:
- 125 gram margarin
- 1,75 dl sukker
- 100 gram lys kokesjokolade
- 100 gram mørk kokesjokolade
- 2 egg, romtempererte
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss o'boypulver
- 3 ss maisennamel
Fremgangsmåte:
Finn frem en kakeform på 20 x 20 cm eller tilsvarende, og smør den.
Smelt margarin i en liten gryte, og ha i sukkeret. La det smelte litt inn i smøret på svak varme, tilsett sjokoladen og rør til en fin glatt røre.
Ha blandingen over i en bakebolle, og visp med kjøkkenmaskin eller lignende i 2 minutter.
Ha i egg, og visp i et par minutter til.
Sikt i vaniljesukker, o'boy og maisennamel.
Visp videre i 2-3 minutter på medium hastighet til du har en fin og glatt røre.
Ha over i bakeformen, og stek i ovnen i ca. 25-30 minutter.
Avkjøl minst 45 minutter i formen før du kutter i kaken.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar