Disse er knallgode, og hos oss lages de igjen og igjen.. og igjen..
Jeg liker å tilsette salt. Søtt og salt sammen er nydelig, men saltet er selvfølgelig valgfritt.
Jeg anbefaler å bruke et digitalt steketermometer for best resultat.
Har du ikke et tilgjengelig så kan du beregne ca. 15-20 minutter koketid på medium varme, og deretter dryppe en dråpe av karamellmassen i et glass kaldt vann for å se om karamellene er ferdig kokte. Kan dråpen greit rulles til en kule er den klar.
For å lage verdens beste fløtekarameller trenger du:
- 1 boks kremfløte (3 dl)
- 90 gram smør
- 130 gram lys sirup
- 170 gram sukker
- 5-7 g salt
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele, rør det sammen og kok opp. Ha i et digitalt steketermometer eller lignende. La det koke på medium varme til termometeret viser 120 grader, du trenger ikke stå å røre i gryten.
Ta gryten av varmen og hell karamellmassen over i en ildfast form el. kledd med bakepapir. Den jeg bruker måler ca. 20 x 25 cm.
La det avkjøles på benken, og etterpå i kjøleskap.
Kutt opp neste dag og NYT!
Pynt gjerne med noen flak maldonsalt.
Oppbevares helst i kjøleskap.
Vel bekomme!
Ser supergodt ut! Hvordan er holdbarheten på disse?
SvarSlettDet er også veldig godt å smelte sjokolade og ha oppå karamellene, og gjerne salt oppå sjokoladen :)
SvarSlettJeg har aldri fått testet holdbarheten på disse, da de har hatt en tendens til å forsvinne veldig fort her hos oss.. :-)
SvarSlettEr de harde eller myke?
SvarSlettDe er myke!
SlettDe kan stå lenge ,sukker er holbarheten :) Hilsen
SvarSlett