VERDENS BESTE FLØTEKARAMELLER

Det finnes vel knapt noe bedre nå før jul, enn hjemmelagde fløtekarameller?
Disse er knallgode, og hos oss lages de  igjen og igjen.. og igjen.. 
Jeg liker å tilsette salt. Søtt og salt sammen er nydelig, men saltet er selvfølgelig valgfritt.
Jeg anbefaler å bruke et digitalt steketermometer for best resultat. 
Har du ikke et tilgjengelig så kan du beregne ca. 15-20 minutter koketid på medium varme, og deretter dryppe en dråpe av karamellmassen i et glass kaldt vann for å se om karamellene er ferdig kokte. Kan dråpen greit rulles til en kule er den klar.




For å lage verdens beste fløtekarameller trenger du:

  • 1 boks kremfløte (3 dl)
  • 90 gram smør
  • 130 gram lys sirup
  • 170 gram sukker
  • 5-7 g salt


Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele, rør det sammen og kok opp. Ha i et digitalt steketermometer eller lignende. La det koke på medium varme til termometeret viser 120 grader, du trenger ikke stå å røre i gryten.

Ta gryten av varmen og hell karamellmassen over i en ildfast form el. kledd med bakepapir. Den jeg bruker måler ca. 20 x 25 cm.
La det avkjøles på benken, og etterpå i kjøleskap. 

Kutt opp neste dag og NYT!
Pynt gjerne med noen flak maldonsalt.
Oppbevares helst i kjøleskap.

Vel bekomme!

6 kommentarer:

  1. Ser supergodt ut! Hvordan er holdbarheten på disse?

    SvarSlett
  2. Det er også veldig godt å smelte sjokolade og ha oppå karamellene, og gjerne salt oppå sjokoladen :)

    SvarSlett
  3. Jeg har aldri fått testet holdbarheten på disse, da de har hatt en tendens til å forsvinne veldig fort her hos oss.. :-)

    SvarSlett
  4. De kan stå lenge ,sukker er holbarheten :) Hilsen

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs