Målet er å lage en rett (eller flere) fra hvert land, neste uke blir det Albania.
Jeg lander ofte på det italienske, meksikanske eller indiske kjøkken når jeg lager mat, men tenk så mange andre inpirerende matkulturer der er!
Denne retten regnes som Afghanistans nasjonalrett, Kabuli pulao.
Dette er min versjon, og det ble en stor hit hos barna i huset.
400 gram basmatiris
2 løk, hakket
600 gram kyllingfilet, i biter
4 gulrøtter
1 dl rosiner
Smør (gjerne klarnet)
3 dl vann
1 ts kanel
1/2 ts malt nellik
1/2 ts kardemomme
1/2 ts malt spiskummen
1/2 ts garam masala
1 ts salt
Vann
1/2 terning kyllingbuljong
1 ts gurkemeie
Sett ovnen på 160 grader.
Stek løken i smør på medium varme til den er myk i en jerngryte eller lignende. Tilsett kyllingen og krydderet, og hell på 3 dl vann.
La det småkoke i 10 minutter.
Ta kyllingen ut av gryten og sett til side. Hell risen oppi kraften som er igjen i gryten, og tilsett deretter nok vann til å koke risen etter anvisning på pakken. Ha i 1/2 terning kyllingbuljong.
Ha så kyllingen tilbake i gryten (eller alt over i en ildfast form dersom gryten ikke kan brukes i stekeovn), sett på lokk (eller ta aluminoumsfolie over) og la den steke i ovnen i 20 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler (gjerne julienne), og stek dem i litt smør. Sett til side og stek rosinene til de blåser seg opp.
Ta ut formen av ovnen, topp med gulrøtter og rosiner.
Vel bekomme!
skal risen koke ferdig først, eller skal det "koke" inni stekeovnen?
SvarSlettRisen kokes i gryten før den skal i ovnen
SlettTakk! Jeg hadde akkurat planer om å gjøre det samme :)
SvarSletttusen takk, var kjempe godt
SvarSlett