AFGHANSK BOLANI - FYLT PANNESTEKT BRØD

Jeg har startet på toppen av en alfabetisk liste over alle verdens land, og lager denne uken et par retter fra Afghanistan. Neste uke står Albania for tur!
Dette er en afghansk bolani, et fylt pannestekt brød servert med en yoghurtdressing til.
Jeg var forsiktig med chilipulveret når jeg lagde denne, og det resulterte i en rett som barna ble veldig begeistret for!



6 dl hvetemel
1 ss olje
1 klype salt
1,5 - 2 dl vann (tilsett vann til du har en fin deig som slipper bollen)

500 gram poteter, skrelt og kokt
1 liten rødløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts malt koriander
Chilipulver etter smak
Rapsolje til steking

Dressing: 1 dl yoghurt naturell
2 ts hakket mynte
1/2 ts salt
Litt pepper


Skrell og kok potetene, avkjøl dem litt.

Ha hvetemel, olje og salt i en bolle. Tilsett vann gradvis, og elt sammen i 10 minutter til du har en deig som slipper bollen. Justér om nødvendig med mer eller mindre vann og mel.

Del opp deigen i 7 små runde emner og la dem hvile i 15 minutter.
I mellomtiden lager du fyllet. Stek løk og hvitløk mykt i olje på medium varme. Tilsett potetene, og mos dem sammen med løk og hvitløk med en sleiv. La det surre sammen litt i pannen, og tilsett 1 ts olje om det virker tørt. Rør inn krydderet, og sett til side.


Kjevle hvert emne ut til en tynn rektangulær leiv, og fordel fyllet utover halve leiven 
Spar litt uten fyll langs kantene, slik at den kan brettes sammen. Brett sammen, og trykk rundt kanten, slik at den er lukket.
Varm litt olje i en stekepanne og stek hver leiv på medium til høy varme, ca 1 minutt på hver side.

Legg dem over på en tallerken med kjøkkenpapir for å trekke opp litt av oljen.

Del hver bolani i to.
Serveres varme med myntedressing.
Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs