Hjemmelagde marshmallows faller i smak hos både store og små, og kan være en hyggelig spiselig julegave i en pent glass eller eske pyntet med bånd.
Her er oppskrift på knallgode marshmallows med jordbær.
Oppskriften holder til en form på 20x30 cm.
100 gram frosne jordbær
250 gram sukker
1,5 dl vann
7 plater gelatin
2 eggehviter
1 klype salt
Lys kokesjokolade
Melis
Hvetemel
Tin jordbær og kjør dem i en blender til en glatt puré.
Press puréen gjennom en sikt, og sett til side.
Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann.
Kok opp sukker og vann i en liten kasserolle, og la det koke til det holder 120 grader. Bruk et steketermometer. Ikke rør underveis.
Rør jordbærpuréen sammen med sukkeret og vannet i kasserollen.
Press vannet ut av gelatinplatene og rør dem også inn i sukkerlaken.
Blandingen skal ikke avkjøles, men brukes varm i eggehvitene.
Blandingen skal ikke avkjøles, men brukes varm i eggehvitene.
Ha eggehvitene og salt i en bakebolle, og pisk dem med kjøkkenmaskin eller håndmikser til de begynner å skumme.
Tilsett sukkerlaken med jordbær i en tynn stråle i bakebollen mens du visper på lav hastighet.
Når alt er tilsatt setter du opp hastigheten og visper til blandingen er luftig og helt avkjølt.
Hell over i en form med bakepapir drysset med hvetemel, og sett i kjøleskapet over natten.
Kutt opp bitene og rull dem i melis for at de ikke skal klebe.
Smelt om ønskelig sjokolade i vannbad, og ha over.
Oppbevares i tett beholder.
Vel bekomme!
Dette så godt ut. Hvor lang holdbarhet er det, og bør det stå i kjøleskapet?
SvarSlettDw holder seg best om de oppbevares kjølig i en tett beholder. Marshmallows skal ha forholdsvis lang holdbarhet, men jeg har selv ikke testet å oppbevare disse lenge.
SvarSlett