ALBANSK FLIJA - PANNEKAKEPAI

Flija lager tradisjonelt over bål, med god tid og sannsynligvis familie og venner samlet rundt.
Ønsker du som meg å lage denne i stekeovnen er oppskriften under et bra utgangspunkt, familien og vennene er naturligvis velkommen som selskap selv om hyggen rundt bålet uteblir! :-)
Denne retten er ikke for de dagene du ønsker mat i en fei! Jeg brukte en blanding av rømme, smør og kefir mellom lagene, kremost kan jeg se for meg at også ville blitt vellykket. Her er det bare å prøve seg frem!
Server gjerne med honning, sirup eller syltetøy!







Melkerøre:
1,1 kg hvetemel
5 egg
2 ss salt
8,5-10 dl melk

Rømmerøre:
3/4 beger rømme
110 gram smør
2,5 dl kefir

Bland sammen rørene i hver sin bolle.
Jeg brukte en kjøkkenmaskin med K-visp til melkerøren og vanlig visp til rømmerøren.
Rørene kan selvfølgelig også vispes sammen for hånd.

Etter du har blandet sammen rørene i hver sin bolle, er det fint om de får sette seg i minst 30 minutter før du starter stekingen. Justér om nødvendig melkerøren med melk slik at den minner om en litt tykk pannekakerøre.
Sett ovnen på grill uten undervarme, og maks varme.
Sett en rist langt oppe i ovnen, men lavt nok til at du får plass til formen oppå.

Jeg lagde retten i en rund form på 26 cm i diameter.
Flija skal lages i et solmønster.
Først lager man "solstråler" med melkerøren fra midten av formen. Så steker man den i ovnen i 2-5 minutter til den begynner å bli gylden.
Man tar den ut, lager noen sirkler med den andre røren i formen (ca. 2 ss per steking med denne røren) før man lager nytt solmønster med den første røren. Inn i ovnen igjen til den er gylden, og så ut for en ny runde.
Jeg brukte spiseskjeer til å fordele røren.
Og slik fortsetter det.. Beregn minst en time til dette, gjerne lenger.
Resultatet er godt, så her er det bare å sette i gang!

Vel bekomme!






4 kommentarer:

  1. Wow! Så eksotisk. Må ha en god bok hvis man ikke har godt selskap! Kanskje man kunne laget det i en dyp panne hvis man la på et nytt lag, snudde den, la på nytt lag, snudde den, osv.? Som en diger pannekake? Hmm! Veldig gøy uansett!

    SvarSlett
  2. En god bok er godt selskap :-) Mulig man kunne ha laget den i en dyp panne slik du beskriver, men det ville nok vært vanskelig å få til med det karakteristiske solmønsteret. Men som "vanlige" pannekaker med fyll mellom, ville det nok vært mulig :-) Takk for hyggelig tilbakemelding!

    SvarSlett
  3. Svar
    1. Ikke et helt beger. 3/4 av begeret.
      Lykke til!

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs