THAISUPPE MED KYLLING

En deilig varmende thaisuppe er godt på kalde høstdager.
Oppskriften holder til 2 voksne og 3 barn.





200 gram eggnudler
1 purre
400 gram kyllingfilet (Jeg foretrekker kylling fra Lovise, Stange eller Holte gård)
1 ss rapsolje (eller annen olje)
6 cm frisk ingefær
5 fedd hvitløk
1 rød chili
4 ss rød karripasta
2 bokser kokosmelk
8 dl vann
2 terninger med hønsebuljong
3-4 ss fiskesaus
Frisk koriander

- Kutt purre og chili i tynne skiver, finhakk hvitløk og ingefær.

- Kutt kyllingfiletene i strimler.

- Kok nudlene etter anvisning på pakken, og la dem renne av seg i et dørslag.

- Fres hvitløk på medium varme i litt olje. Ha i ingefær og deretter karripasta som du moser utover med en tresveiv, og steker i ett minutt. Da begynner det å dufte deilig og smaken utvikler seg. Spe på med litt etter litt av kokosmelken. Rør godt om etter hver gang. Fortsett til all kokosmelken er brukt opp.

- Hell på vann og smuldre oppi buljongterningene. Kok opp og tilsett fiskesaus.

- Ha i kyllingbitene og la det koke på medium varme i 5-7 minutter til kyllingen er ferdigkokt.

- Ha nudler og purre i suppeskåler, fordel suppe over i skålene og pynt med koriander og chili.
La suppen stå ett par minutter før servering.

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs