Oppskriften holder til 2 voksne og 3 barn.
200 gram eggnudler
1 purre
400 gram kyllingfilet (Jeg foretrekker kylling fra Lovise, Stange eller Holte gård)
1 ss rapsolje (eller annen olje)
6 cm frisk ingefær
5 fedd hvitløk
1 rød chili
4 ss rød karripasta
2 bokser kokosmelk
8 dl vann
2 terninger med hønsebuljong
3-4 ss fiskesaus
Frisk koriander
- Kutt purre og chili i tynne skiver, finhakk hvitløk og ingefær.
- Kutt kyllingfiletene i strimler.
- Kok nudlene etter anvisning på pakken, og la dem renne av seg i et dørslag.
- Fres hvitløk på medium varme i litt olje. Ha i ingefær og deretter karripasta som du moser utover med en tresveiv, og steker i ett minutt. Da begynner det å dufte deilig og smaken utvikler seg. Spe på med litt etter litt av kokosmelken. Rør godt om etter hver gang. Fortsett til all kokosmelken er brukt opp.
- Hell på vann og smuldre oppi buljongterningene. Kok opp og tilsett fiskesaus.
- Ha i kyllingbitene og la det koke på medium varme i 5-7 minutter til kyllingen er ferdigkokt.
- Ha nudler og purre i suppeskåler, fordel suppe over i skålene og pynt med koriander og chili.
La suppen stå ett par minutter før servering.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar