BAKT CAPRESE MED QUINOA

Caprese er en italiensk salat bestående av mozzarellaost, tomater og basilikum. Gjerne toppet med en god klunk olivenolje og litt salt.
Her er denne gode kalde salaten gjort om til en deilig varmende rett, perfekt som som en middag for to eller en smårett med nybakt brød til fire.
Den er proppet full av nydelig ost, basilikum, quinoa, deilige søte tomater.. Rett og slett en vinner!




Finn frem:
150 gram søte småtomater, delt i to
250 gram mozzarella, kuttet i biter
1 dl revet parmesan
1 dl fløte
2,5 dl hakkede tomater
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 fedd hvitløk, finhakket
2,5 dl quinoa
5 dl vann
En potte basilikum

Kok quinoa etter anvisning på pakken. Her trenger du 2,5 dl quinoa og ca. 5 dl vann. 

Kjør hakkede tomater, hvitløk og 1/2 ts salt til fin saus med en stavmikser.

Ha tomatsausen i en gryte og varm opp. Tilsett parmesan, fløte og 1/2 ts salt.
Ta gryten av varmen og rør inn quinoa, 1/2 ts pepper, 1/3 av mozzarellaen, 1/3 av basilikumsbladene og 1/3 av tomatene.
Smør en ildfast form og hell blandingen over i denne.
Ha resten av tomatene og mozzarellaen over, og sett i ovnen i 15 minutter. Skru over på grill de siste minuttene, slik at det blir fint gratinert.
Ha på resten av basilikumen, og server som en hovedrett alene, eller som en lunsj eller smårett med godt brød til.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs