150 gram eggnudler
2 stilker med ferskt sitrongress, i 3 cm lange biter
3 cm med galangal (eller fersk ingefær), skallet fjernet og finhakket
5 kaffir lime blader
2 røde chili, skivet
2 ss asiatisk fiskesaus
1 ss sukker
Saft fra 1 lime
1 rødløk, finhakket
Varm opp kyllingkraft i en gryte. Ha i biter av sitrongress, hele kaffir limeblader, galangal og chili. Kok opp, senk varmen og la det småputre under lokk i 15 minutter.
Fisk opp limebladene og sitrongressbitene fra gryten og kast dem, de skal kun sette smak på suppen.
Tilsett finhakket rødløk og nudler. La det småkoke i noen få minutter til nudlene er klare. Ta gryten av platen og rør inn fiskesaus, sukker og limesaft.
Serveres umiddelbart.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar