Sliders er små hamburgere, og denne oppskriften gir noen deilige myke hamburgerbrød som passer perfekt til sliders!
Ønsker du å lage brød til vanlige store hamburgere, justerer du bare størrelsen deretter når du baker ut.
Oppskriften under gir 20 små hamburgerbrød - og de er VELDIG GODE!
Oppskrift på knallgode sliders finner du HER!
3 dl helmelk
50 gram sukker
1/2 pk tørrgjær
Ha dette i en kjøkkenmaskin og rør sammen på lav hastighet med eltekrok i ca. 10 minutter til all gjæren er oppløst.
1 ts salt
7 dl hvetemel
Rør sammen salt og hvetemel. Ha i 1 toppet spiseskje av gangen i gjærblandingen mens maskinen elter på lav hastighet. Fortsett til alt melet er blandet inn i deigen.
75 gram smør, kaldt fra kjøleskapet
Ha alt smøret samlet oppi deigen, og elt sammen til alt smøret er godt blandet inn på lav hastighet (ca. 10 minutter)
Ha deigen oppi en mindre bolle som er smurt med formfett eller smør.
Ha plastfolie over og sett i kjøleskapet i minst en time. Den kan gjerne stå i kjøleskapet i opptil 24 timer, dersom du ønsker å gjøre denne delen av prosessen ferdig dagen i forveien.
Ta deigen ut av kjøleskapet, og del raskt opp i små baller som du lager hamburgerbrød av. Ikke bruk mer mel i deigen. Se film under for tips til hvordan burgerbrød kan formes enkelt.
Hvert sliderbrød skal være på 45 gram. Har du ikke vekt kan du tenke at denne deigen skal deles i 18 like porsjoner.
Smør en dyp form med formfett eller smør (ha eventuelt bakepapir i) og legg alle de utbakte burgerbrødene oppi til heving.
Ha plastfolie over og la den stå i minst 1 time.
1 egg
1/2 dl helmelk
Bland sammen egg og melk og pensle burgerbrødene med blandingen.
Ta aluminiumsfolie over formen så hele dekkes, og sett den i ovnen.
Stek på 175 grader i 25 minutter.
Ta av folien og stek videre i 10 minutter.
Avkjøl i formen.
De kan enten serveres samme dagen, eller oppbevares i tett brødpose i inntil 2 dager. De holder seg veldig godt!
Oppskrift på smakfulle sliders burgere finner du her!
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar