TACOKJØTTDEIG, FRITERT AVOCADO OG PICO DE GALLO I TORTILLALEFSE

Dette er en deilig tacotilbehør som smaker nydelig sammen med tradisjonell tacokjøttdeig. Serveres oppå varme torillalefser. Vil du ha en vegetarisk utgave dropper du kjøttdeigen.
Oppskriften holder til 2 voksne og 3 små barn.




400 gram kjøttdeig
Tacokrydder
Tortillalefser
Olje til steking
Vann

Fritert avocado:

4 modne avocado
2 egg
Hvetemel
Brødsmuler til panering (gjerne panko, kjøpes på asiatiske matbutikker)
Rapsolje eller annen olje egnet til fritering

Pico de gallo:

3 modne tomater, i terninger
1 liten rødløk, finhakket
3 ss koriander, finhakket
2-3 ss limejuice
1/2 grønn chili, finhakket
Halvsalt

Start med å dele avokado på langs, vri om så den kommer av i to deler. Fjern steinen, og skrell av skallet.  Del hver halvdel i 3-4 båter.

Ha mel i en liten bolle, sammenvispet egg i en annen og brødsmuler i den siste. Dypp avokado i mel, så i egg og tilsist rulles de i brødsmulene. Gjenta prosessen med alle avocadobåtene. Legg dem på en tallerken.

Bland godt sammen alle ingrediensene til "pico de gallo" og smak til med salt.


Stek kjøttdeig i pannen i litt olje, ha i tacokrydder og la det putre sammen med litt vann.


Ha olje i en wokpanne, nok til at oljen går ca. 2 cm opp fra bunnen.

Varm opp på medium varme, sjekk med ei tresleiv, bobler det godt rundt sleiven når den senkes ned i oljen, er det varmt nok og klar til fritering.
Friter avocadobitene på alle sider, 3-4 av gangen, og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.

Varm tortillalefser og server 1 lefse til hver med masse kjøtt, pico de gallo og fritert avocado på toppen.


Vel bekomme!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs