Oppskriften holder til 2 voksne og 3 små barn.
400 gram kjøttdeig
Tacokrydder
Tortillalefser
Olje til steking
Vann
Fritert avocado:
4 modne avocado
2 egg
Hvetemel
Brødsmuler til panering (gjerne panko, kjøpes på asiatiske matbutikker)
Rapsolje eller annen olje egnet til fritering
Pico de gallo:
3 modne tomater, i terninger
1 liten rødløk, finhakket
3 ss koriander, finhakket
2-3 ss limejuice
1/2 grønn chili, finhakket
Halvsalt
Start med å dele avokado på langs, vri om så den kommer av i to deler. Fjern steinen, og skrell av skallet. Del hver halvdel i 3-4 båter.
Ha mel i en liten bolle, sammenvispet egg i en annen og brødsmuler i den siste. Dypp avokado i mel, så i egg og tilsist rulles de i brødsmulene. Gjenta prosessen med alle avocadobåtene. Legg dem på en tallerken.
Bland godt sammen alle ingrediensene til "pico de gallo" og smak til med salt.
Stek kjøttdeig i pannen i litt olje, ha i tacokrydder og la det putre sammen med litt vann.
Ha olje i en wokpanne, nok til at oljen går ca. 2 cm opp fra bunnen.
Varm opp på medium varme, sjekk med ei tresleiv, bobler det godt rundt sleiven når den senkes ned i oljen, er det varmt nok og klar til fritering.
Friter avocadobitene på alle sider, 3-4 av gangen, og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.
Varm tortillalefser og server 1 lefse til hver med masse kjøtt, pico de gallo og fritert avocado på toppen.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar