45 MINUTTERS BOLLER

Ganske nøyaktig 45 minutter tar det fra du setter i gang med deigen, til du har deilige, nybakte boller klare på benken! 
Perfekt etter en dag ute i snøen, akutt bollebehov på kvelden eller en annen anledning hvor raske boller bør ha en plass på bordet. Og like gode som andre boller er de!
Oppskriften holder til 12 luftige boller.




500 gram hvetemel
50 gram smør
3,5 dl melk
1 ts kardemomme
0,75 dl sukker
1 pakke fersk gjær
1 egg til pensling

Sett ovnen på 220 grader.
Smelt smør og ha i melken. La smør og melk bli fingervarmt, før du løser opp gjæren i blandingen.
Bland sammen mel, sukker og kardemomme i en bakebolle.
Ha i smørblandingen, og elt til du har en fin deig.
Den vil være litt klissete, men justér eventuelt med mer/mindre mel.
Hell deigen ut på et melet bakebord, og del den i 12 emner.
Lag raskt boller av dem. Ikke bruk så mye tid på å rulle dem like runde og fine som man ville ha gjort med en deig etter heving, de vil heve seg penere. Dessuten kan deigen være litt klissete, og ikke ideel å jobbe for mye med.

Sett dem på et bakebrett med bakepapir, og hev i 25 minutter.
Pensle med et sammenvispet egg.

Stek i ca. 10-12 minutter midt i ovnen..
Ta dem ut og vent gjerne litt, så er det bare å nyte!

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs