Som ledd i et samarbeid med Tefal trekker jeg på NYTTÅRSAFTEN en heldig vinner som får en fantastisk TEFAL ACTIFRY PLUS til en verdi av kr. 1990,- tilsendt i posten!
Vinneren blir trukket ut i fra gamle og nye likere på LILLIANs MATBLOGG sin FACEBOOK side, den finner du HER!
Del gjerne!
Actifry er en mellomting mellom en frityrgryte og en stekeovn. Man trenger minimalt med olje for å lage uttallige retter.
Ingrediensene legges i maskinen med svært lite fett før ønsket tid stilles inn. Maskinen vender og rører i grønnsakene underveis, og sørger for at grønnsakene beholder saften og kraften, og at kjøttet ikke blir tørt. Actifry er velegnet til tilbereding av alt fra kjøtt til fisk og gryteretter. Maskinen lager også sunne pommes frites.
Har du lyst på en Actifry i posten fra Lillians Matblogg?
PLOV - SAFRANRIS MED LAM FRA ASERBAJDSJAN
Turen er kommet til Aserbajdsjan, og her kommer en deilig middagsrett med lam.
Oppskriften holder til 2 store og 3 små.
Oppskriften holder til 2 store og 3 små.
ENKEL OG KNALLGOD ISKREM MED SJOKOLADE OG VALNØTTER
Dette er en utrolig enkel is å få til, den blir kjempegod!
Søtet kondensert melk får man kjøpt på boks i mange asiatiske matbutikker og i velassortete norske dagligvareforretninger. Man må ikke forveksle søtet kondensert melk med vanlig Vikingmelk, det er ikke det samme.
Søtet kondensert melk får man kjøpt på boks i mange asiatiske matbutikker og i velassortete norske dagligvareforretninger. Man må ikke forveksle søtet kondensert melk med vanlig Vikingmelk, det er ikke det samme.
SYLTE TIL JUL
Hjemmelaget sylte er perfekt pålegg i julen, serveres sammen med deilig grov sennep og godt brød eller lefse.
Opprinnelig ble sylte laget av grisehode, men bog, ribbe og til og med en svinesteik med bein kan fint brukes.
Det finnes egene former med press som man kan lage sylte i. Har du ikke tilgang på en slik kan du ha kjøttet i en brødform. Sett så en tilsvarende brødform oppi den andre når alt kjøttet er på plass, og legg en bok eller to som press på toppen.
Man trenger også en stor gryte (fiskegryte eller lignende) som har plass til hele sylteformen.
1 svinebog, ribbe, svinesteik med bein eller lignende
Krydder per kilo kjøtt:
18 gram salt
2 gram sort pepper
2 gram nellik
1 gram sukker
5 gram gelantinpulver
La hele kjøttstykket småkoke/trekke i vann i ca. 2 timer under lokk.
Ta ut og skjær kjøtt med fett i biter.
Bland sammen alle krydderene.
Dekk en form med plastfolie, og ha i litt krydderblanding. Legg på et lag med kjøtt og fett i biter, og strø over krydderblandingen. Gjenta til kjøtt, passe mengde fett og krydder er brukt opp.
Kok opp vann i en stor gryte, og sett hele formen nedi så vannet dekker ca. 1/3-1/2 av formen. la det småkoke/trekke i 30 minutter.
Legg plastfolie over, og sett til side med lett press på kjøttet i 45 minutter.
Øk presset og la formen stå i 1 døgn. (2-3 kilo)
Ta sylten ut av formen of skjær den i skiver til servering.
Vel bekomme!
Opprinnelig ble sylte laget av grisehode, men bog, ribbe og til og med en svinesteik med bein kan fint brukes.
Det finnes egene former med press som man kan lage sylte i. Har du ikke tilgang på en slik kan du ha kjøttet i en brødform. Sett så en tilsvarende brødform oppi den andre når alt kjøttet er på plass, og legg en bok eller to som press på toppen.
Man trenger også en stor gryte (fiskegryte eller lignende) som har plass til hele sylteformen.
1 svinebog, ribbe, svinesteik med bein eller lignende
Krydder per kilo kjøtt:
18 gram salt
2 gram sort pepper
2 gram nellik
1 gram sukker
5 gram gelantinpulver
La hele kjøttstykket småkoke/trekke i vann i ca. 2 timer under lokk.
Ta ut og skjær kjøtt med fett i biter.
Bland sammen alle krydderene.
Dekk en form med plastfolie, og ha i litt krydderblanding. Legg på et lag med kjøtt og fett i biter, og strø over krydderblandingen. Gjenta til kjøtt, passe mengde fett og krydder er brukt opp.
Kok opp vann i en stor gryte, og sett hele formen nedi så vannet dekker ca. 1/3-1/2 av formen. la det småkoke/trekke i 30 minutter.
Legg plastfolie over, og sett til side med lett press på kjøttet i 45 minutter.
Øk presset og la formen stå i 1 døgn. (2-3 kilo)
Ta sylten ut av formen of skjær den i skiver til servering.
Vel bekomme!
KNALLGODE LUSSEKATTER
Denne deigen er en fryd å jobbe med, og veldig god å forme flotte lussekatter med!
Safran til denne oppskriften koster rett over 50-lappen og det syntes jeg det er verdt for å få ordentlig god safransmak på bollene! Mange bytter ut safran med gurkemeie, men gurkemeie gir kun gulfarge, og ikke den karakteristiske lussekattsmaken.
Skulle du allikevel ønske å bytte ut safranen, kan 1 ts gurkemeie brukes.
Oppskriften gir ca. 28 lussekatter.
Safran til denne oppskriften koster rett over 50-lappen og det syntes jeg det er verdt for å få ordentlig god safransmak på bollene! Mange bytter ut safran med gurkemeie, men gurkemeie gir kun gulfarge, og ikke den karakteristiske lussekattsmaken.
Skulle du allikevel ønske å bytte ut safranen, kan 1 ts gurkemeie brukes.
Oppskriften gir ca. 28 lussekatter.
KOKOSTRØFLER
Det så deilig nå i førjulstiden hvor man med god samvittighet kan røre sammen både det ene og det andre av små godsaker til kjøleskap og kakebokser. Dette er gode munnfuller med smak av kokos og hvit sjokolade..
Oppskriften gir ca. 30 stykker.
Oppskriften gir ca. 30 stykker.
APRIKOSBOLLER MED KOKOS OG VALNØTTER
Deilig julegodt som faller i smak hos både store og små!
Kondensert melk som er søtet får man kjøpt hos mange asiatiske butikker og flere norske dagligvareforrtninger som bla. velassorterte Ica har disse i sitt sortiment nå. Ellers er det en vanlig vare i Sverige.
Oppskriften gir ca. 40 små boller.
Kondensert melk som er søtet får man kjøpt hos mange asiatiske butikker og flere norske dagligvareforrtninger som bla. velassorterte Ica har disse i sitt sortiment nå. Ellers er det en vanlig vare i Sverige.
Oppskriften gir ca. 40 små boller.
FEIJOADA - ANGOLSK KYLLINGGRYTE
Angola er neste land ut på listen min over alle verdens land, og her kommer den første retten fra Angola. Feijoada er en rett som skal ha blitt introdusert i både Angola og Brazil av portugiserne, og ut i fra dette har de utviklet to ganske ulike retter.
Jeg har brukt litt tid på å finne noe jeg hadde lyst til å lage fra Angola. Mange av rettene som er karakteristiske for dette landet inneholder mengder med rød palmeolje, og det er ikke noe som selges i vanlige butikker her. Denne oppskriften skulle også hatt endel palmeolje i seg, men jeg har valgt å utelate det og heller bruke en mindre mengde med rapsolje.
Denne oppskriften metter 4-5 personer.
Jeg har brukt litt tid på å finne noe jeg hadde lyst til å lage fra Angola. Mange av rettene som er karakteristiske for dette landet inneholder mengder med rød palmeolje, og det er ikke noe som selges i vanlige butikker her. Denne oppskriften skulle også hatt endel palmeolje i seg, men jeg har valgt å utelate det og heller bruke en mindre mengde med rapsolje.
Denne oppskriften metter 4-5 personer.
KANELPINNER
Dette er enkel og god julebakst som er gjort i en fei!
200 gram smør, romtemperert
100 gram melis
300 gram hvetemel
4 ss sukker
2 ss kanel
Rør smør og melis hvitt og luftig med en visp. Arbeid melet inn.
Lag fingertykke pølser av deigen, og del i ca. 5 cm lange biter.
Rull hver bit i sukker/kanel og legg på et bakebrett.
Stekes på 180 grader i ca 10 minutter.
Vel bekomme!
200 gram smør, romtemperert
100 gram melis
300 gram hvetemel
4 ss sukker
2 ss kanel
Rør smør og melis hvitt og luftig med en visp. Arbeid melet inn.
Lag fingertykke pølser av deigen, og del i ca. 5 cm lange biter.
Rull hver bit i sukker/kanel og legg på et bakebrett.
Stekes på 180 grader i ca 10 minutter.
Vel bekomme!
Abonner på:
Innlegg (Atom)