Denne retten smaker fantastisk, og er en av mine absolutte favorittretter!!
Formen kan gjerne gjøres klar til steking dagen i forveien.
Holder til 4 voksne.
Kyllingfilet med hvitløksrisotto, sprøstekt bacon og ovnsbakte tomater
Dette er en smakfull rett som gjør seg både til hverdag og fest!
Denne oppskriften holder til to store og to små!
Denne oppskriften holder til to store og to små!
Baconsurret kyllingpakke med ingefær, linser og tørkede tomater
Denne retten er full av gode smaker, og kan absolutt anbefales!
Oppskriften holder til 2 voksne og 2 barn.
20-25 cherrytomater
2 kinesiske hvitløk, delt i to og skivet
3 ss finhakket ingefær
3-4 sjalottløk, finhakket
2 ss brunt sukker
2 ss balsamicoeddik
4 ss limesaft
650 g kyllingfilet
5-6 skiver bacon
3 dl brune linser
3,2 dl grønnsakskraft eller fond
1 ss timian, hakket
1 ss olivenolje
Raps- eller solsikkeolje til steking
Salt og nykvernet pepper
Sett ovnen på 120 grader. Del tomatene i to, legg dem i en ildfast form og krydre med litt salt.
Ovnsbak dem i 2 timer.
Surr kyllinfiletene med bacon og stek dem raskt i pannen. Stek dem i ildfast form i ovnen på 225 grader i 15 minutter.
Kok opp grønnsakskraft eller fond, tilsett linsene og la det putre i ca. 15 minutter, til vannet er kokt inn.
Rør så inn hakket timian og 1 ss olivenolje.
Stek, hvitløk, ingefær og sjalottløk i panne til løken er myk og blank. Tilsett sukker, balsamicoeddik og limesaft, og rør det sammen. Sett til side.
Server med linser i bunnen, kyllingpakken oppå og tomater på toppen. Sausen helles rundt. Pynt gjerne med litt frisk timian.
Vel bekomme!
Oppskriften holder til 2 voksne og 2 barn.
20-25 cherrytomater
2 kinesiske hvitløk, delt i to og skivet
3 ss finhakket ingefær
3-4 sjalottløk, finhakket
2 ss brunt sukker
2 ss balsamicoeddik
4 ss limesaft
650 g kyllingfilet
5-6 skiver bacon
3 dl brune linser
3,2 dl grønnsakskraft eller fond
1 ss timian, hakket
1 ss olivenolje
Raps- eller solsikkeolje til steking
Salt og nykvernet pepper
Sett ovnen på 120 grader. Del tomatene i to, legg dem i en ildfast form og krydre med litt salt.
Ovnsbak dem i 2 timer.
Surr kyllinfiletene med bacon og stek dem raskt i pannen. Stek dem i ildfast form i ovnen på 225 grader i 15 minutter.
Kok opp grønnsakskraft eller fond, tilsett linsene og la det putre i ca. 15 minutter, til vannet er kokt inn.
Rør så inn hakket timian og 1 ss olivenolje.
Stek, hvitløk, ingefær og sjalottløk i panne til løken er myk og blank. Tilsett sukker, balsamicoeddik og limesaft, og rør det sammen. Sett til side.
Server med linser i bunnen, kyllingpakken oppå og tomater på toppen. Sausen helles rundt. Pynt gjerne med litt frisk timian.
Vel bekomme!
Boller uten egg
I dag er den store dagen for å bake boller! Disse bollene er uten egg.
Oppskriften under gir 14 luftige boller.
Oppskriften under gir 14 luftige boller.
Indisk kikertgryte
Denne deilige vegetargryten passer for 4 voksne.
2 bokser kikerter
Raps- eller solsikkeolje
Basmatiris
Saus:
2 løk hakket
10 fedd hvitløk
15 gram frisk ingefær, hakket
2 dl vann
1 ts salt
1-2 ts chillipulver
1 ts spisskummenpulver
0,5 ts gurkemeie
1 ts korianderpulver
200 gram hakkede tomater
6 ss kremfløte
6 ss yoghurt naturell
1 ts garam masala
Marinade:
2 ts salt
2 ts spisskummen
2 ts koriander
0,5 ts gurkemeie
1 ts korianderpulver
Bland ingrediensene til marinaden, og bland kikertene i blandingen. La dette stå i 15 minutter. I mellomtiden kjøres løk, hvitløk, ingefær og vann til en fin puré i en blender eller foodprosessor. Bland i hakkede tomater, salt, spisskummen, chilli, koriander og gurkemeie.
Ha kikertene over i en gryte sammen med sausen. Småkokes i 15 minutter. Mot slutten av koketiden tilsettes kremfløte, yoghurt og garam masala. Mos gjerne endel av kikertene mot kanten av gryten.
Serveres umiddelbart med basmatiris og hjemmelagde nanbrød.
Vel bekomme!
2 bokser kikerter
Raps- eller solsikkeolje
Basmatiris
Saus:
2 løk hakket
10 fedd hvitløk
15 gram frisk ingefær, hakket
2 dl vann
1 ts salt
1-2 ts chillipulver
1 ts spisskummenpulver
0,5 ts gurkemeie
1 ts korianderpulver
200 gram hakkede tomater
6 ss kremfløte
6 ss yoghurt naturell
1 ts garam masala
Marinade:
2 ts salt
2 ts spisskummen
2 ts koriander
0,5 ts gurkemeie
1 ts korianderpulver
Bland ingrediensene til marinaden, og bland kikertene i blandingen. La dette stå i 15 minutter. I mellomtiden kjøres løk, hvitløk, ingefær og vann til en fin puré i en blender eller foodprosessor. Bland i hakkede tomater, salt, spisskummen, chilli, koriander og gurkemeie.
Ha kikertene over i en gryte sammen med sausen. Småkokes i 15 minutter. Mot slutten av koketiden tilsettes kremfløte, yoghurt og garam masala. Mos gjerne endel av kikertene mot kanten av gryten.
Serveres umiddelbart med basmatiris og hjemmelagde nanbrød.
Vel bekomme!
Kylling med kremet indisk saus
Denne er kjempegod, og faller i smak hos både store og små!
Oppskriften holder til 2 voksne og 2 små barn.
Oppskriften holder til 2 voksne og 2 små barn.
Italiensk pizza med pannestekte grønnsaker
Når det gjelder italiensk pizza syntes jeg mengdeanvisningen fra boken "La Pizza" gir fantastisk pizza! Det tar litt tid å lage, men resultatet er nydelig!
Under er oppskrift på denne type bunn til 4 personer.
Under er oppskrift på denne type bunn til 4 personer.
Abonner på:
Innlegg (Atom)