Italiensk pizza med pannestekte grønnsaker

Når det gjelder italiensk pizza syntes jeg mengdeanvisningen fra boken "La Pizza" gir fantastisk pizza! Det tar litt tid å lage, men resultatet er nydelig!
Under er oppskrift på denne type bunn til 4 personer.




Bunn
25 g fersk gjær
2,5 dl fingervarm vann
7 dl hvetemel
1 ts salt

Bland gjæren ut i 0,5 dl fingervarmt vann, og rør i 2 ss hvetemel. Dette heves under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter. Ha så resten av melet i en bolle, lag en grop i melet og hell i salt, deigen som har hevet og vannet. Elt sakte med kjøkkenmaskin (eller for hånd) i minst 10 minutter.
La så deigen heve til dobbel størrelse, i 1,5 - 2 timer.
Deigen has så på et melet bakebord, og deles i 4 like emner som kjevles til veldig tynne bunner.

Fyll
4 bokser hermetiske cherrytomater
8 sjampinjong, i skiver
2 løk, skivet
2 røde paprika, skivet
1 aubergine, i små terninger
300 g fersk mozzarella
Salt og nykvernet pepper
Raps- eller solsikkeolje til steking

Start med å knuse cherrytomatene i en dørslag, klem saften ut av dem og la dem renne av. Ha den så på pizzabunnen sammen med litt salt og nykvernet pepper.
Stek paprika i panne på høy varme i ca. 1 minutt. Sett til side.
Stek aubergineterningene på middels varme til de begynner å bli sprø, krydre dem med salt og pepper. Sett til side.
Stek løken på middels varme til den er blank, sett til side.
Stek sjampinjong på middels varme, og krydre med salt.

Ha alle grønnsakene på pizzaen, og ta på fersk mozzarella.

Stekes på maks varme i stekeovnen (250-300 grader) til osten bobler og bunnen begynner å bli sprø.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs