Kyllingfilet med hvitløksrisotto, sprøstekt bacon og ovnsbakte tomater

Dette er en smakfull rett som gjør seg både til hverdag og fest!
Denne oppskriften holder til to store og to små!



1 løk, finhakket
4 kinesiske hvitløk, delt og skivet
2 dl arborioris (risottoris)
7 dl kyllingkraft eller fond
50 g parmesan, revet
2-3 ss olivenolje
5 skiver bacon
4 kyllingfileter
20 cherrytomater
Salt og nykvernet pepper

Ovnsbak cherrytomatene hele i en ildfast form ved 150 grader i 1 time.

Stek bacon i panne, ta ut baconet og brun kyllingfiletene i baconfettet. Krydre med salt og pepper.
Legg kyllingfiletene over i en ildfast form, ha baconet og baconfettet over. Stekes i 15 minutter ved 225 grader.

Varm 2-3 olivenolje i en gryte.
Fres løken litt, tilsett hvitløken og fres videre til løken er myk og blank.
Ha i risottoris, og rør sammen.
Tilsett kyllingkraft. La det koke på medium varme til væsken har kokt nesten helt inn, og risottoen har fin konsistens.
Rør inn revet parmesan rett før servering.

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs