Dette er en supersaftig kake som smaker fantastisk! Enkel nok til at både store og små kan bake med stor suksess! Prøv den du også!
Oppskriften er til en langpanne, men den kan også lages i høy springform på 26 cm slik jeg har gjort på bildet. Da må den steke lenger. Sjekk underveis med en pinne.
Kake:
400 gram smør
4,5 dl vann
8 ss bakekakao
9 dl hvetemel
1 ts salt
9 dl sukker
4 egg
2 ts natron
1 beger rømme
Glasur:
100 gram smør, smeltet
6 ss melk
4 ss bakekakao
350 gram melis
2 ts vaniljesukker
3-4 ss kaffe
Ha smør, vann og bakekakao i en gryte og kok opp. Avkjøl blandingen.
Visp sammen egg og sukker. Tilsett kakaoblandingen. Visp inn mel, natron og salt til du har en smidig røre.
Rør til slutt inn rømmen.
Hell i langpanne. (eventuelt en høy smurt springform.)
Stek på 190 grader i ca. 30-35 minutter. (lengre om du steker i springform - stikk i kaken).
Bland sammen det smeltede smøret og resten av ingrediensene til glasuren i en bolle.
Avkjøl kaken i 10 minutter, prikk litt i den med en gaffel og hell på 1/3 av glasuren.
Avkjøl helt før resten helles over.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Der ble den printet ut gitt! Har vært på jakt etter en sjokoladekakeoppskrift til å variere litt med, så det ble denne gitt. Gleder meg til å teste den ut, tusen takk for oppskriften!
SvarSlettHilsen Mona:)
Lykke til med bakingen! Håper du blir like glad i denne kaken som jeg er! :-)
SlettHei
SvarSlettMen om du skal bake den i rund form 24 cm, hvordan kan jeg måle ingredienser?
sliter med og lage sjokoladekake fra bunn, blir alltid litt rå inni, bare en linje, også smaker den så smakløst..
smaker ikke sånn som toro posene
Hel Helen!
SlettSkal du bake kaken i en 24 cm springform ville jeg ha halvert mengden ingredienser! Oppskriften er egentlig til en langpannekake.
Denne kaken blir veldig saftig og god på smak - håper du også blir fornøyd!
Lykke til!
Lillian :-)
Denne kaken va fantastisk. Beste eg har lagd te nå. Saftig og utrolig god smak og enkel å lage. Den blir min nye favoritt, som eg kan baka t flere anledninger! Tusen takk for en super oppskrift!
SvarSlettMadeleine
Takk for hyggelig tilbakemelding! :-)
SlettEr oppskriften til en stor langpanne (som er like stor som platene inni komfyren), eller er det en mindre langpanne (feks 20x30)?
SvarSlettDenne bruker jeg til en mindre langpanne, og får da en tykk og fin kake.
SlettHar laget denne en gang - og den ble helt fantastisk!! Skal nå lage den igjen, men har nå kun en stor langpanne tilgjengelig. Skal jeg da doble eller halvdoble oppskriften? Lurer også på om denne kan lages dagen før, og oppbevares i kjøleskap?
SvarSlettDa kan du gjerne halvdoble den. Den holder seg godt flere dager i kjøleskap, og er nesten bedre dagen etter. Lykke til!
SlettDenne må jeg jo bare lage til søndag! :-) Ser super god ut! Men jeg lurte på hvilke smør du bruker? Meierismør er jo litt salt, og jeg ser det skal tilsettes 1ts salt, så er det da egentlig margarin som skal brukes? :-) Litt redd for at den skal bli for salt med meierismør.
SvarSlett-Hilde
Jeg bruker vanlig meierismør, men du kan gjerne bytte ut med utsaltet smør eller eventuelt margarin. Lykke til med bakingen!
SlettMen hvis det fungerer greit så gjør jeg som deg jeg, hehe! Tusen takk for raskt svar :-D Håper du har en knakende god dag videre!
Slett-Hilde
Fantastisk god og saftig kake! Ekstra god på dag 2 😉 Tusen takk for oppskrifta! ☺
SvarSlettHei:) Lurte på om egg og sukker skal vispes til eggedosis elle bare litt?
SvarSlettDu kan gjerne vispe det til eggedosis!
Sletthar den i ovnen nå, gikk litt ned på sukkermengden. Røren smakte fantastisk så gleder meg til kaken
SvarSlett