Det er godt med litt sterk mat å varme seg på på vinteren. Under er oppskrift på en deilig meksikansk bønnegryte til 2 personer. Server med nykokt ris eller tortillalefser og litt frisk salat.
3 røde chili, skivet
0,5 dl vann
0,25 dl hvitvinseddik
1 rødløk, finhakket
0,5 dl hakket selleri
1 gulrot, i små biter
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
5 ss worshestersaus
70 gram tomatpuré
1 boks hakkede tomater
0,5 dl rødvin
0,5 ts chilipulver
0,5 ss spisskummen
2 bokser sorte bønner
Frisk persille, hakket
Ris eller tortillalefser
Frisk salat
La chiliene ligge i vann og hvitvinseddik i en halv time. Kjør blandingen til puré i en blender.
Surr løk, hvitløk, gulrot og selleri i llitt olje i en stekepanne til løken er myk og
blank.
Ha i salt og pepper. Rør inn tomatpuré og la det surre noen
minutter. Hell over vinen, chiliblandingen og de hakkede tomatene. Rør
godt så ingenting sitter fast i bunnen av gryten.
Ha i kjøttet
sammen med worshestersaus. Krydre med chilipulver og spisskummen. Legg på lokk
og la det småkoke i 30 minutter på lav varme. Rør godt i bunnen
innimellom.
Mot slutten av koketiden tilsettes persille og bønner.
Server med nykokt ris.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar