Vegetarisk bønnegryte a la Mexico

Det er godt med litt sterk mat å varme seg på på vinteren. Under er oppskrift på en deilig meksikansk bønnegryte til 2 personer. Server med nykokt ris eller tortillalefser og litt frisk salat.



3 røde chili, skivet
0,5 dl vann
0,25 dl hvitvinseddik
1 rødløk, finhakket
0,5 dl hakket selleri
1 gulrot, i små biter
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts salt
5 ss worshestersaus 
70 gram tomatpuré
1 boks hakkede tomater
0,5 dl rødvin
0,5 ts chilipulver
0,5 ss spisskummen
2 bokser sorte bønner
Frisk persille, hakket 
Ris eller tortillalefser
Frisk salat

La chiliene ligge i vann og hvitvinseddik i en halv time. Kjør blandingen til puré i en blender.
Surr løk, hvitløk, gulrot og selleri i llitt olje i en stekepanne til løken er myk og blank.
Ha i salt og pepper. Rør inn tomatpuré og la det surre noen minutter. Hell over vinen, chiliblandingen og de hakkede tomatene. Rør godt så ingenting sitter fast i bunnen av gryten.
Ha i kjøttet sammen med worshestersaus. Krydre med chilipulver og spisskummen. Legg på lokk og la det småkoke i 30 minutter  på lav varme. Rør godt i bunnen innimellom.
Mot slutten av koketiden tilsettes persille og bønner.
Server med nykokt ris.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs