Oppskriften holder til 16 rundstykker.
1 pk. tørrgjær
6,5 dl melk
125 g smør
1 egg
1 ts salt
1 ss sukker
1 kg hvetemel
1 egg til pensling.
Sesamfrø
Smelt smør og la det avkjøles på benken.
Lunk melken til den holder ca. 40 grader (litt mer enn fingervarmt).
Bland mel, tørrgjær, sukker og salt sammen i en bolle og tilsett den lunkede melken. Elt deigen med kjøkkenmaskin. Undeveis i eltingen tilsettes smør og 1 egg.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Slå deigen sammen, ta den ut på et melet bakebord og rull i to pølser. Hver pølse deles i 8 emner og rulles til rundstykker.
Sett de på bakepapir, alle på samme brett, og etterhev i 15 minutter.
Pensle med egg og strø på sesamfrø.
Stekes ved 225 grader på nest nederste rille i ca. 15 minutter.
Vel bekomme!
Brukte denne oppskriften nå, og er veldig fornøyd med resultatet! Har ikke fått spist dem enda, men deigen ble kjempe fin og luftig! tusen takk!
SvarSlettSå hyggelig å høre at du er fornøyd!
SlettUtrolig gode rundstykker
SlettTakk for oppskriften ;)) Rundstykkene ble de fineste jeg noen gang har laget, luftige og gode ;)))
SvarSlettTakk for fin tilbakemelding!
SvarSlettHei. Nå har jeg bakt disse rundstykkene to ganger og resultatet ble perfekt begge gangene. Dette blir min faste oppskrift heretter :-)
SvarSlettSå hyggelig å høre! :-)
SlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettEasy, light, lovely and very large :-) Takk takk!
SvarSlettTakk for tilbakemelding :-)
SlettDette er vel brioche? Ingrediensene og fremgangsmåten er hvertfall helt lik.
SvarSlettFremgangsmåten ligner.
SlettNår jeg lager Brioche bruker jeg mye mer smør (og mindre gjær) enn i disse rundstykkene.
Når det er sagt er Briocheloff noe jeg absolutt burde lage snart.. Deilig luftig bakst til helgefrokosten er ikke å forakte..! :-)
Tusen takk for deilige og luftige rundtstykker!!
SvarSlettBeste deigen jeg har arbeidet med;)
Mvh
Dianne
Takk for hyggelig tilbakemelding! :-)
SlettTusen takk for kjempegod oppskrift! Jeg har delt deigen i 24 i stedet for 16 - synes rundstykkene blir passe store da.
SvarSlettTakk for hyggelig tilbakemelding! :-)
SlettKan man lage disse uten kjøkkemaskin?
SvarSlettJeg har ikke prøvd å lage denne uten bruk av kjøkkenmaskkn. Den bør eltes godt. Gi meg gjerne en tilbakemelding på hvordan resultatet ble om du prøver!
SvarSlettLaget de i bakemaskin (kun deigen da!) Mindre væske osv. tilpasset maskinen. Kjempegodt ;)
SlettJeg har laget de for hånd (uten kjøkken maskin.) Flere ganger. :) blir kjempe bra!
SlettTakk for oppskrift! Bakte denne i dag òg de ble kjempegode!
SvarSlettSå hyggelig å høre, Kristine! :-)
SlettKjempe gode ble de :D takk for oppskriften :)
SvarSlettTakk for oppskrift til deilige og luftige rundstykker! Helt supre!!! God helg!
SvarSlettTakk for hyggelig kommentar! God helg til deg også! :-)
SlettHei, rundstykkene prøves nå, uten kjøkkenmaskin. Ser ut som det går fint. Ovnen min er litt i stykker også, så jeg må prøve å steke de med varmluft, tvi tvi :-)
SvarSlettSatte deig med denne oppskriften nå.( hadde ikke brød til imorgen :/ )Eltet kun med hendene. Har ikke kjøkkenmaskin.står til imorgen. Spent jeg nå. :)
SvarSlettJag bakade dessa idag till frukost och knådade (eltede? eltade? ältede på danska) för hand. Resultatet blev utmärkt även om jag inte höll på så länge. De blev mjuka och goda, kanske lite, lite tunga, hade gärna haft dem lite spröda men då kanske man får ha andra ingredienser. La på flingsalt också, jättegott. Tack för fint recept!
SvarSlettJeg prøver å lage denne nå for første gang. Står til heving nå! Jeg har heller ikke kjøkkenmaskin, så det ble elting med hender her også. Spent på resultatet! :)
SvarSlettTakk for oppskrift!
Laget denne deigen nå og venter på at de skal etterheve ferdig! Deigen ble kjempe bløt og fikk ikke rullet ordentlig! Hva kan dette skyldes? Har sett etter så jeg har hatt i riktig mengde og slik og det har jeg! De ser fortsatt gode ut da, bare ikke helt runde og en veldig bløt deig!
SvarSlettWow. Denne oppskriften var helt suveren. Deigen ble så lett å jobbe med og i tillegg smakte det ferdige resultatet veeeeldig godt. �� denne oppskriften får plass i oppskrift boka. ��
SvarSlettSå hyggelig å høre! Takk for tilbakemeldingen!
SlettAndre gang jeg lager etter denne oppskriften nå�� Deigen er utrolig lett å jobbe med, trenger ikke mel på bordet for å rulle ut en gang �� Ungene elsker dem�� Takk for fin oppskrift ��
SvarSlettKan man bytte ut smør med olje??
SvarSlettJeg har ikke byttet ut smør med olje i disse, men det bør nok gå bra! Lykke til med bakingen!
SvarSlettDette er en fantastisk oppskrift på rundstykker, men de blir enorme om en bare deler de i 16 emner :-) Og er like gode dagen derpå :-) Bruker olje på hendene når jeg ruller de ut og klipper et kryss i de så blir de kjempefine :-)
SvarSlettJeg brukte 250g fullkornhvetemel, 100g havregryn og resten hvetemel, de ble kjempe gode og bittelitt sunnere. Takk for kjempe fin oppskrift!
SvarSlettHilsen Malin
I dag bakte jeg de med glutenfritt mel og havregryn (tilsatte fiberhusk og pofiber i væsken i tillegg). Det ble store luftige rundtykker som fallt i smak.
SvarSlettHilsen Malin
Kan de lages uten melk?
SvarSlettDet går helt sikkert fint å lage de med vann, men jeg har ikke testet det selv på denne oppskriften.
SlettBakt med vann i dag, suverent resultat :-)
SlettBaker rundstykkene nå, kjempegod deig,stekes nå...så har ikke fått smakt enda... Ser nydelige ut..Får barn og b.barn på besøk i påska, så de går helt sikkert unna..Takk fra meg...! ;-))
SvarSlettDisse er bare fantastiske, er like gode om en bytter med f.eks spelt :-) Bruker olje på hendene siden deigen blir litt klissete og da går rullingen kjempebra og :-)
SvarSlettHiver meg på skryten! Baker disse for andre gang, med fersk gjær og kraftig elting i kenwooden:-) da blir de svære og luftige
SvarSlettTakk for tilbakemeldingen! :-)
SlettVi lagde disse rundstykkene i dag og deigen var veldig lett å arbeide med. Gode ble de også! Tusen takk for en kjempe ålreit oppskrift :-)
SvarSlettkan disse fryses?
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SlettJa, disse kan fryses :-)
SlettFANTASTISKE og innbydende rundstykker!! Min nye oppskrift. Skulle bake til lunsj-avslutning, og hadde ikke tid til noen prøveprosjekt. Kastet meg rundt, og resultatet var 100% vellykket :-) Min nye oppskrift...
SvarSlettNYDELIGE rundtstykker! Hadde ikke tid til noe prøveprosjekt, og kastet meg over denne oppskriften. En innertier...
SvarSlettDenne oppskrifta er helt suveren, gir alltid luftige og mjuke rundstykker. Pleier å lage omlag 20 stk, siden de hever så godt. (",)
SvarSlettBakte disse for første gang i dag,med supert resultat,enda jeg har ikke bakt på flere år. Kjempe fornøyd med denne oppskriften. Skal sjekke ut fler opp skrifter på bloggen din. Følger dge på fb fra i dag.Så glad jeg kom over denne oppskriften. Byttet ut hvetemel med spelt,helt supert!
SvarSlettLaget disse rundstykkene i går, og må si at det er den beste deigen jeg har jobbet med. Fantastisk gode ble de også :-)
SvarSlettLaget disse rundstykkene i går, og må si at det er den beste deigen jeg har jobbet med. Fantastisk gode ble de også :-)
SvarSlettSå luftig og god de ble :D
SvarSlettJeg har brukt denne oppskriften 2 ganger. Ene gangen med 1/3 melk, resten vann ( hadde ikke mer melk. Samt 50/50 hmsiktet hvetemel, siktet bygg, og spelt. Å siden jeg ikke hadde sesam ble det havregryn til pynt samt litt i regien. Supergode. Idag er det samme, men med anbefalt mengde mel+ gresskarkjerner og havregryn i deigen. De ser gode ut! Denne oppskriften får plass i min kokebok. Takk!
SvarSlettPrøvde oppskrifta og dette er de aller beste rundstykkene jeg noensinne har bakt!!! :-D Heretter skal jeg bare bruke denne oppskrifta. Svigerinna mi har prøvd den og både hun og broren min skrøt av at de ikke ble tørre selv om det var en dag eller to siden rundstykkene ble tatt opp av fryseren. :-D
SvarSlettFørste gang jeg baker rundstykker, og med denne oppskrifta blir det ikke den siste!
SvarSlettNydelige, både å jobbe med og å spise :p Lagd to runder idag, en til morran og en til kvelden. Lagde 24 pr deig.
SvarSlettNå er de i ovnen ;)
SvarSlettser deilige ut :)))
Utrolig flott deig, veldig enkel å jobbe med + at den gir et fantastisk resultat. Myke og luftige. For min del så tror jeg at eg dropper egget til neste gang- da jeg syntes rundstykkene satt igjen med litt eggesmak. Men absolutt en oppskrift som blir skrevet ned i oppskriftsboken. Istedet for sesamfrø så valgte jeg å ha revet ost på toppen. Fantastisk!
SvarSlettUtrolig gode rundstykker! Lagde de i dag på vann I stedet for melk, og det ble kjempebra :) takk for oppskriften!
SvarSlettTusen takk for oppskrifta! Nydelige rundstykker! Favoritt <3
SvarSlettJeg drar frem denne. Dette er den flotteste deigen jeg har brukt og barna er altfor ville med resultatet. 8 rundstykker ned på en halvtime og barna er 5 og 6..
SvarSlettTestet denne oppskriften og resultatet forbløffet meg. Beste rundstykkene jeg noengang har smakt...
SvarSlettVeldig gode! Men SEKSTEN stykker? Jeg trillet det dobbelte, og de fylte to stekebrett da de var ferdige, så mye at de hadde gått sammen flere steder.
SvarSlettYummy, utrolig gode rundstykker, lagde de idag.This is my first time ever to baked😁 tusen takk for oppskriften
SvarSlettKan e bruke olje *har ikke smør hjemma* evt hvor mye?
SvarSlettDisse rundstykkene baker vi altid til lørdagsfrokosten. Jeg pleier å bruke fersk gjær i stede for tørrgjær. Også pleier vi å strø på havregryn når vi har penslet dem for steiking. De er kjempe gode.
SvarSlettFantastisk gode rundstykker. 😋
SvarSlettBskte disse i kveld pg de ble super gpde. Deigen ble knall gpd å jpbbe med. Denne oppskrifta er nå lagret.
SvarSlettDet beste resultatet jeg noen gang har fått�� super oppskrift. Tusen takk�� minner meg om noen myke danske rundstykker jeg fikk i Skagen for over 10 år siden. Brukte ekstra lett melk, men det er kanskje bruke H-melk i original oppskriftem?
SvarSlett