Key lime pai

En frisk kake med opprinnelse fra Key West!




Bunn:
4 dl knuste Kornmo kjeks
200 g usaltet smør, smeltet
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme

Fyll:
3 plater gelatin
1/4 ts salt
1,5 dl limejuice
1 ts revet limeskall
2,5 dl sukker
4 egg
0,5 dl vann
2,5 dl kremfløte

Bland sammen alle ingrediensene til bunnen i en bolle. Hell blandingen i en springform eller paiform og trykk deigen sammen i bunnen og rundt kanten.

Bløt opp gelatinplatene i kaldt vann, hell vannet av, og ha gelatinen sammen med halvparten av sukkeret og halvparten av saltet i en gryte. Tilsett limesaft og revet limeskall. Skill eggehvitene fra plommene og visp eggeplommene inn i gelatinblandingen. Varm opp på svak varme, rør i gryten hele tiden, til sausen tykner. (ca. 10-15 minutter). Den skal ikke koke. Avkjøl blandingen og rør i den innimellom så den ikke stivner.
Pisk eggehviter og sukker til det stivner. Vend blandingen inn i limemassen. Visp fløten stiv, og vend inn i egg/lime kremen. Hell fyllet i kakeformen og la den stå kaldt til servering.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs