Baconsurret kyllingfilet med safranrisotto

Deilig safranduftende risotto med en smakfull kyllingpakke!
Oppskriften holder til 2 store og 2 små.




Kylling:
8 skiver bacon
4 kyllingfileter
Salt og pepper

Risotto:
1 rødløk, finhakket
0,5 g safran
2 dl risottoris
5-6 dl kyllingfond eller kyllingkraft
1,5 dl matlaginsvin/hvitvin
1 ss smør
3 ss olivenolje
50 gram parmesan, revet

Start med å sette over risottoen.
Løken freses i 3 ss olje i en gryte til den er blank. Tilsett risottorisen og surr videre i ett minutt sammen med løken.
Hell vinen over, og la den nesten koke inn.
Ha i safran, og spe videre med fond/kraft i 3 omganger, la nesten all væsken koke inn mellom hver gang.
Når risottoen er ferdig skal det blandes inn 1 ss smør og parmesanost.
Kylligfiletene krydres med salt og pepper, og surres med 1-2 skiver bacon slik at nesten hele fileten er dekket. Stekes i pannen i 2-3 minutter.
Legg filetene over i en ildfast form og stek videre i ovnen på 225 grader i ca. 15 minutter.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs