Chili con carne

Det er så godt med smakfulle gryter nå om vinteren, slike som man kan varme seg på. Denne gryten er nettopp en sånn, og den er absolutt verdt å lage! 
Oppskriften holder til 4 personer.


‎Suppe av konfiterte småtomater - Madbloggerudfordringen‬ 2

Det ble annonsert en matblogger utfordring for de danske mabloggerne, hvor de også ønsket norske matbloggere med. Utfordringen var å lage en av sine egne oppskrifter kombinert med en rett fra en blogg man får tildelt. Spennende! Jeg meldte meg på. Jeg fikk den danske bloggen Svigerinde - og valgte å kombinere mine konfiterte tomater med hennes Tomatsuppe, med noen små endringer.
Resultatet? En knallgod forrett eller smårett med masse deilig smak! Oppskriften holder til 4 smårett porsjoner.



Enchiladas med bønnesalsa

Dette er nydelig meksikanskinspirert vegetarmat!
Oppskriften holder til 2-3 personer.


Fine rundstykker uten elting (kort hevetid)

Jeg er veldig begeistret for eltefri bakst med kort hevetid! De er knallgode, og lages i en fei. Ingen kjøkkenmaskin eller noe trengs, kun en bolle og en sleiv. Ikke skal de etterheve heller! Kun 1,5-2 timer heving, så rett i ovnen. Er det ikke supert?? Prøv dem du også!


Vegetarisk bønnegryte a la Mexico

Det er godt med litt sterk mat å varme seg på på vinteren. Under er oppskrift på en deilig meksikansk bønnegryte til 2 personer. Server med nykokt ris eller tortillalefser og litt frisk salat.


Ovnsbakt tomatrisotto

Dette er en knallgod risotto! Fungerer utmerket som en egen rett, men er også ypperlig tilbehør til lyst kjøtt og fisk.
Oppskriften holder til 2 store og 2 små. 



Barnevennlige kyllingburgere

Disse kyllingburgerene er kjempegode, og hjemme hos oss er de en favoritt hos barna! 
Til burgerene hadde vi ovnsbakte søtpotetbåter og hjemmebakte hamburgerbrød med rug - en super kombinasjon med kyllingen.
Oppskriften gir 4-6 burgere.


Pasta med pesto rosso og safran

Kjøttfri mandag! Her har du en annerledes pastarett som absolutt er verdt å prøve! 
Oppskriften holder til 2 store og 2 små.



Pesto rosso

Rød pesto har en nydelig smak, og er veldig anvendelig. Jeg syntes den gjør seg veldig godt som pizzasaus, i pastaretter, på salater eller på smørbrød. Den lages i en fei, så her er de ingen grunn til å jukse med varianten på glass.. Prøv du også! 



Eltefrie hamburgerbrød med rug (kort hevetid)

Jeg er veldig begeistret for eltefri bakst! Denne typen baking krever så lite, og resultatet blir så bra! Glem plastikkbrødene du finner i butikken! Her har du nydelige myke eltefrie hamburgerbrød. Alt du trenger å gjøre er å røre ingrediensene sammen med ei sleiv, heve i 1,5 timer og steke. Og nyte!
Oppskriften gir 9-10 hamburgerbrød som egner seg godt til å fryse.


Verdens beste grove rundstykker

Disse rundstykkene er luftige og fantastisk gode!
Deigen er en fryd å jobbe med, og resultatet deretter - Så.. Løp og bak!
Oppskriften gir 12 store deilige rundstykker.























Quesedilla som fredagstaco!

Ja her skal jeg love deg at tacoen får konkurranse! Quesedilla er godt. Veldig godt!
Kanskje "fredagstacoen" skal få være en deilig smakfull quesedilla denne uken?
Denne oppskriften metter 4 personer.

Guacamole

Dette er en knallgod guacamole som lages i en fei! Prøv den du også!


Verdens beste sjokoladekake

Dette er en supersaftig kake som smaker fantastisk! Enkel nok til at både store og små kan bake med stor suksess! Prøv den du også!
Oppskriften er til en langpanne, men den kan også lages i høy springform på 26 cm slik jeg har gjort på bildet. Da må den steke lenger. Sjekk underveis med en pinne.

Meksikansk chiligryte

I disse kalde vinterdager er det nydelig med gryter med futt i! Slike som gjør at man får varmen i seg. Dette er en sånn gryte - og den er veldig god! 
Oppskriften holder til 4 personer.



Eltefrie grove rundstykker (kort hevetid)

Dette er knallgode grove rundstykker! Deigen trenger ikke elting, den skal kun røres sammen med en sleiv og heve i 1,5 timer. Du kan med fordel også lage røren på kvelden og steke rundstykkene når du står opp.
Her er det bare å sette i gang - de er absolutt verdt bakejobben!
Oppskriften gir 10 saftige rundstykker.


Squashburger

Dette er deilige vegetarburgere! Ovnsbakt squash, soltørkede tomater og hvitløk kombinert med parmersan gir deilig smak til burgerne. Prøv dem du også! 
Oppskriften gir 4 burgere.

Eltefrie speltrundstykker

Eltefri bakst er en favoritt. Det er så greit å røre sammen ingrediensene med ei sleiv på kvelden, sette plast over og dagen etter kunne steke seg nydelige rundstykker til lunsj!
Oppskriften under gir 8-9 speltrundstykker.   


Penne med tomatkonfit, chorizo og rødløkskompott

Dette er pastaretten sin! Veldig enkel (om man har konfiterte tomater på lur), og utrolig smakfull.
Søt rødløkskompott kombinert med chorizo og deilig tomatkonfit er virkelig verdt å prøve!
Oppskriften holder til 2 store og 2 små.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs