Ovnsbakt tomatrisotto

Dette er en knallgod risotto! Fungerer utmerket som en egen rett, men er også ypperlig tilbehør til lyst kjøtt og fisk.
Oppskriften holder til 2 store og 2 små. 




500 gram cherrytomater
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
300 gram risottoris
2 never revet ost
1 ss tomatpuré
1 ts gurkemeie
1 liter vann
2 terninger grønnsaksbuljong eller kyllingbuljong
Revet ost
Basilikum
Parmesan

Sett ovnen på 200 grader.
Ha tomatene på et bakebrett, ha over litt olivenolje og bak i 20 minutter.
Varm litt olje i en stekepanne og surr løk og hvitløk. Rør inn risottoris.
Ha i tomatpuré, gurkemeie og grønnsaksbuljong, kok opp. La det putre på svak varme til tomatene er ferdige i ovnen. Rør sammen risottorisen og tomatene i en ildfast form.
Ha over aluminiumsfolie og bak i ovnen i 20-30 minutter til risen er mør. Rør inn ost og basilikum. Server gjerne med revet parmesan.

Vel bekomme!

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs