Vegetariske vårruller med myntevinaigrette

Denne retten er kjempegod, holder til 4 personer og er vegetarisk!



3 dl bønnespirer
1,5 dl gulrøtter, revet
30 mynteblader, finhakket
1 rød chilli, finhakket
2,5 ss fiskesaus
8 vårrullark
1 eggeplomme
Solsikkeolje til fritering

Bland sammen fiskesaus, chilli, mynte, bønnespirer og gulrot i en bolle. Legg litt av blandingen på hvert filoark, og lag små ruller. Kantene limes sammen med litt eggeplomme.
Bruk gjerne en frityrkoker eller varm oljen i en stor gryte, oljen skal være så varm at det bobler rundt en tresleiv.
Friter vårrullene til de blir gylne, og la dem så renne av på kjøkkenpapir.

Myntevinaigrette:
Drypp gjerne over vårrullene, og bruk som dipsaus ved siden av.

2 ss rødvinseddik
2 ss fiskesaus
1 ss sukker
0,5 kinesisk hvitløk, finhakket
0,5 chilli, finhakket
7 mynteblader, finhakket

Bland sammen alle ingrediensene i en liten skål. Oppbevares i kjøleskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs