Indisk kikertgryte

Denne deilige vegetargryten  passer for 4 voksne.



2 bokser kikerter
Raps- eller solsikkeolje 
Basmatiris

Saus:
2 løk hakket
10 fedd hvitløk
15 gram frisk ingefær, hakket
2 dl vann
1 ts salt
1-2 ts chillipulver
1 ts spisskummenpulver
0,5 ts gurkemeie
1 ts korianderpulver
200 gram hakkede tomater
6 ss kremfløte
6 ss yoghurt naturell
1 ts garam masala

Marinade:
2 ts salt
2 ts spisskummen
2 ts koriander
0,5 ts gurkemeie
1 ts korianderpulver

Bland ingrediensene til marinaden, og bland kikertene i blandingen. La dette stå i 15 minutter. I mellomtiden kjøres løk, hvitløk, ingefær og vann til en fin puré i en blender eller foodprosessor. Bland i hakkede tomater, salt, spisskummen, chilli, koriander og gurkemeie.

Ha kikertene over i en gryte sammen med sausen. Småkokes i 15 minutter. Mot slutten av koketiden tilsettes kremfløte, yoghurt og garam masala. Mos gjerne endel av kikertene mot kanten av gryten.

Serveres umiddelbart med basmatiris og hjemmelagde nanbrød.

Vel bekomme!

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs