Denne deilige vegetargryten passer for 4 voksne.
2 bokser kikerter
Raps- eller solsikkeolje
Basmatiris
Saus:
2 løk hakket
10 fedd hvitløk
15 gram frisk ingefær, hakket
2 dl vann
1 ts salt
1-2 ts chillipulver
1 ts spisskummenpulver
0,5 ts gurkemeie
1 ts korianderpulver
200 gram hakkede tomater
6 ss kremfløte
6 ss yoghurt naturell
1 ts garam masala
Marinade:
2 ts salt
2 ts spisskummen
2 ts koriander
0,5 ts gurkemeie
1 ts korianderpulver
Bland ingrediensene til marinaden, og bland kikertene i blandingen.
La dette stå i 15 minutter. I mellomtiden kjøres løk, hvitløk,
ingefær og vann til en fin puré i en blender eller foodprosessor. Bland i
hakkede tomater, salt, spisskummen, chilli, koriander og gurkemeie.
Ha kikertene over i en gryte
sammen med sausen. Småkokes i 15 minutter. Mot slutten av koketiden
tilsettes kremfløte, yoghurt og garam masala. Mos gjerne endel av kikertene mot kanten av gryten.
Serveres umiddelbart med basmatiris og hjemmelagde nanbrød.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Kjempegodt!
SvarSlett