PAVLOVA MED JORDBÆRKREM

Pavlova er en skikkelig sommerkake, og nå som butikkene bugner av deilige søte norske jordbær blir denne kaken ekstra god!






Pavlovabunn: 
4 eggehviter
200 gram sukker
1 knivsodd salt
1 ts hvitvinseddik
1 ts maisennamel

Jordbærkrem:
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
1 kurv friske jordbær eller 3 dl tykt jordbærsyltetøy 
Eventuelt litt sukker

Pynt:
1 kurv jordbær
Litt lys kokesjokolade

Ha eggehvitene i en ren og tørr bakebolle, pisk dem sammen med salt. Først sakte til de begynner å skumme, så raskere til det begynner å bli et mykt skum. Ha så i sukker, litt etter litt. Pisk sammen til du får en stiv marengs. Vend inn maisenna og hvitvinseddik med en slikkepott.
Ha bakepapir på et bakrebrett, og fordel røren utover til en kakebunn på ca. 24 cm i diameter.
Stek på 150 grader nederst i ovnen i 1,5 timer. Skru av ovnen, og la kaken stå inne til ovnen er blitt kald med ovnsdøren litt åpen. Den kan gjerne stå over natten.

Før servering pisker du 3 dl kremfløte til krem. Ha i vaniljesukker, og bland sammen.
Kutt 1 kurv med jordbær i små biter, og rør dem sammen. Smak til om du trenger noe sukker i dem for å få dem søte og gode.
Ha jordbærene oppi kremen, og rør de godt inn

Ha kremen på kaken.
Rens og del jordbærene i den siste kurven i to og pynt kaken med dem.
Rasp over litt kokesjokolade på toppen.

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs