Dette er en fantastisk mykt og saftig brytebrød med deilig smak av hvitløk, det er så godt!!
Ypperlig tilbehør til supper, salater, pasta og grillmat!
Inspirasjon til dette brødet er hentet hos Jamie Oliver.
Inspirasjon til dette brødet er hentet hos Jamie Oliver.
1 pakke tørrgjær
5,5 dl vann, fingervarmt
50 gram brødsmuler
Maldonsalt
Hvitløkssmør:
4 fedd hvitløk, presset med hvitløkspresse
150 gram smør, romtemperert
1 neve flatbladet persille (ca. 10 gram), hakket
Ha hvetemel, vann og gjær i en bolle, elt godt sammen for hånd eller med kjøkkenmaskin på lav hastighet i 5-10 minutter til du har en smidig deig.
Ha plastfolie over bollen og hev til dobbel størrelse (ca. 45 minutter, men kan med fordel stå lenger)
Lag hvitløkssmøret ved å røre sammen smør, presset hvitløk og flatbladet persille.
Bak ut deigen til 25 små emner som rulles til små boller.
Smør formen med 1/3 av hvitløkssmøret, i bunnen og opp langs kantene.
Strø på brødsmulene. Legg så deigbollene i formen.
Legg resten av hvitløkssmøret i små klatter på toppen, og strø over et par klyper maldonsalt.
Jeg brukte en firkantet form på 26 cm i diameter.
Etterhev i 30-45 minutter.
I mellomtiden settes ovnen på 190 grader.
Stekes i ca. 30 minutter på nedeste rille til det har fin farge.
Avkjøl litt i formen før servering.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar