ELTEFRI PIZZA

Eltefri pizza er genialt. Man kan røre sammen deigen på morgenen med en sleiv, og ha klar bunn til utbaking ved middagstider. Veldig god blir den. Det eneste man må passe på er å behandle deigen veldig forsiktig, den skal ikke eltes eller kjevles!
Denne oppskriften gir to mellomstore pizzabunner, og metter 2 voksne og 3 barn.




500 gram hvetemel
1 ts tørrgjær
1/2 ts salt
3,5 dl fingervarmt vann

Enkel pizzasaus:
1 boks hakkede tomater
1/2-1 ts salt 
1 ts sukker
1 ss god olivenolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1/4 ts pepper

Ost 
Valgfritt fyll

Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og rør sammen med en sleiv.
Ha plastfolie over bollen, og sett til heving i minst 10 timer, gjerne mer.
Jeg foretrekker å sette deigen på morgenen, for så å ha klar pizzadeig til utbaking ved middagstider.

Når deigen er ferdig hevet tar du mel på et bakepapir og heller den forsiktig ut av bollen.
Strø litt mel over, og del deigen i to med en kniv. Det er veldig viktig at deigen ikke eltes eller jobbes noe særlig med.
Løft den ene halvdelen over på et bakebrett med bakepapir, og dra den forsiktig ut over med fingerene til du har en jevn og tynn pizzabunn. Den skal ikke kjelves eller klemmer noe særlig på. Om den ikke er jevn i fasongen spiller det ingen rolle, det viktigste er at deigen behandles forsiktig.
Gjenta prosessen med resten av deigen på et annet bakebrett.

Ha alle ingrediensene til tomatsausen i en bolle og mos sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Skal ikke kokes.

Ha på tomatsaus, ost og ditt favorittfyl!

Stekes en om gangen ved 250 grader på nest nederste rille til osten bobler og bunnen er sprø.

Vel bekomme!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs