Her har jeg laget en stor porsjon små hamburgere som faller i smak hos både store og små!
Denne oppskriften metter 4-5 voksne og 4-5 små barn.
Hamburgerne er veldig smakfulle, og blir aller best dersom de stekes på grill.
Husk å pensle både burgerene og grillristen med litt olje først, da henger de seg ikke fast under stekingen.
Oppskriften gir 16 små burgere.
Du kan naturligvis også bruke oppskriften til vanlige burgere, da kan du lage dem omtrent dobbelt så store.
800 gram kjøttdeig av storfe
400 gram kjøttdeig av svin
1 ss dijonssennep
3 ss olivenolje
1 ts timian
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ts nykvernet pepper
(Salt burgerene med en klype salt på hver under steking)
Ha alle ingrediensene i en bolle, og bland sammen. Jobb minst mulig med kjøttdeigen, men nok til at alt er jevnt blandet.
Form runde hamburgere på omtrent 75 gram hver dersom du ønsker sliders størrelse, eller 150 gram dersom du lager vanlige hamburgere.
Varm opp grillen, og grill burgerne på direkte varme på begge sider til de er ferdige. Salt dem underveis i stekingen.
Velger du tykkere burgere av vanlig størrelse griller du dem på direkte varme først til de får en fin stekeskorpe, og flytter dem så over på indirekte varme for å grilles ferdig.
Server umiddelbart med hjemmelagde slidersbrød, burgerost og ditt favoritttilbehør!
Marinér gjerne to rødløk i en blanding av 2 ss rødvinseddik, 1,5 ss balsamicoeddik og litt maldonsalt i 30-60 minutter, og servér dette til burgerne.
Oppskrift på knallgode, myke brød til hamburgere finner du her!
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar