GROVE HORN MED OST- OG SKINKEFYLL

Disse deilige hornene er en favoritt hos både store og små her hos oss, og en populær gjest i nisteboksen. 
Fine å fryse ned til travle dager!
Oppskriften gir 16 store horn.





700 gram hvetemel
200 gram finmalt fullkornshvetemel (gjerne Fibra)
100 gram havregryn
50 gram smør, smeltet
5,5 dl skummet melk
1 ss honning
1 ts salt
1 pakke tørrgjær

16 skiver skinke
16 skiver ost
Egg til pensling
Havregryn eller 4 kornblanding til å ha på hornene før steking


Smelt smøret i en kjele, og hell over melken. Varm opp til det er fingervarmt.
Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle sammen med gjær og honning.
Ha i melkeblandingen, og elt på lav hastighet i 10 minutter til du har en fin deig som slipper bollen.
Dekk med plast og hev i ca. 45 minutter.

Del deigen i to.
Ha litt mel på bakebordet og kjevle ut den ene deigen til en stor rund leiv. Del den i 8 stykker som med en pizza. Ha ost og skinke på hver bit, og rull sammen fra den tykkeste delen og innover til horn.
Legg dem på et bakebrett, og etterhev i minst 30 minutter.
Pensle hornene med et sammenvispet egg, og strø på havregryn eller 4 kornblanding.

Sett ovnen på 180 grader, og stek hornene midt i ovnen i 20 minutter.
Avkjøl på rist.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs