GROV ITALIENSK PIZZA MED HAVREGRYN

Denne bunnen er en favoritt hos både store og små her hos oss! Deigen er en fryd å jobbe med, og smaker nydelig!
Denne oppskriften gir 8 pizzabunner, de du ikke bruker kan du ha litt olje på å legge i en pose i kjøleskapet, så kan de brukes i løpet av et par dager.





700 gram hvetemel
200 gram finmalt fullkornshvetemel (f.eks. Fibra fra Møllerens)
100 gram havregryn
7 dl vann, fingervarmt
1 pk tørrgjær
1,5 ts salt

Pizzasaus:
1 boks hakkede tomater
2 fedd hvitløk
1 ts oregano
1 ss frisk rosmarin, hakket
3/4 ts salt

Ost
Valgfritt fyll

Saus:
Kjør alt i en blender og bruk umiddelbart.

Deig:
Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Elt på lav hastighet i 10 minutter til du har en smidig deig.
Ha olje på hendene og fordel deigen i 8 like boller på et smurt bakebrett.
La de heve under plast i ca. 2 timer.
Sett ovnen på maks temperatur.
Kjelvle ut hver bolle til en veldig tynn leiv på et bakepapir på en stekeplate. Bruk olje på hendene når du arbeider med deigen.
Legg på saus, ost og fyll.
Pass på å ikke ha for mye fyll på denne typen pizza, da det kan gjøre så bunnen ikke blir sprø.

Stek helt i bunnen av ovnen, ikke på rillene til den er ferdig stekt.
Om mulig kan du gjerne legge bakepapiret med pizzaen rett på bunnen i ovnen, uten å ha stekebrettet under.

Følg nøye med, denne stekes raskt.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs